Puks brevkasse: Jeg vil ikke lufte hendes hunde

Lørdag, 7. maj 2022
 Af Puk Elgård. Foto: Panthermedia
En læser overvejer at flytte sammen med en dame, men vil ikke lufte hendes ”tæppetissere”. Puk kommer med en klar opfordring til læseren.

Nu må jeg vende noget med dig: Jeg er begyndt at se en dame, og vi har det godt.

Det eneste, jeg ikke kan finde mig i, er hendes hunde.

Vi overvejer at flytte sammen, men så snakker hun om, at vi også skal deles om at lufte hendes to tæppetissere, og det gider jeg ikke. Det må være hendes opgave.

Jeg regner ikke med at få medhold fra dig, da du vist selv har hund, men man må vel have lov at lufte sit synspunkt.

T

Kære T.

Det må man da. Hvis ikke man gider lufte hunde, så kan man da altid lufte sit synspunkt (ja, undskyld, den lå altså lige til højrebenet).

Jeg overvejer, hvad der ville være sket, hvis jeg var trådt ind i Lothars liv og havde sagt: ” jeg gider ikke lege med dine børn”. Han havde tre børn fra tidligere, og da jeg indledte et forhold med ham, fulgte børnene med i pakken. Der var pligter og fælles ansvar, og jeg måtte selvfølgelig tage min andel af det ansvar og gjorde det gerne.

Sådan er det vel egentlig også med hundene?

Jeg kunne jo godt skrive op ad stolper og ned ad vægge, om hvor sundt det er at gå med hundene, og hvor godt et forhold du forhåbentlig kan få til dem, når du lærer dem rigtigt at kende, men jeg føler ikke, der er åbent til de kanaler endnu, så derfor vil jeg svare dig, at hvis du virkelig, virkelig ikke gider lufte de hunde, så er du nødt til at gøre din dame det meget klart.

Den diskussion skal I have taget helt til ende, før I flytter sammen. Det vil kun give ballade, hvis hun tror, du overtager nogle af lufteturene, og du selv er fast besluttet på ikke at gøre det.

Ligger de i sengen? Ligger de i møblerne? Sætter de en stopper for de planer og ønsker, du i øvrigt har for dit liv? De kan jo ikke være alene i evigheder, og man skal altid hjem og lufte.

Som hundeejer er man afhængig, og det er så som så med friheden. En hund bliver 10-12 år. Alt det skal du tænke godt igennem, ellers bliver det forhold op ad bakke for både tobenede og firebenede.

Det er jo 100 procent okay, hvis ikke man gider have hunde i sit liv, men i jeres tilfælde er det meget vigtigt at forventningsafstemme, før I slår pjalterne sammen.

Mange hilsner fra Puk