Puks brevkasse: Skal jeg blive i mit nye job?

Lørdag, 19. november 2022
Af Puk Elgård. Illustration: Colourbox.
Skal man opsige sit job, hvis man ikke finder sig 100% tilpas i det? En rådvild læser spørger Puk, hvad man kan gøre ift. at træffe den rigtige beslutning. Du kan læse de gode råd nedenfor.

For et halvt år siden fik jeg nyt job, og jeg har simpelthen svært ved at finde mig tilpas i det.

Jeg synes, der er mange minussider ved det, men der er også nogle plusser. Inderst inde tror jeg, at jeg skal sige op.

Jeg ved bare ikke, hvordan jeg skal gøre det, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det.

Hvordan får jeg forklaret, hvorfor jeg ikke vil være der? Mine kolleger er søde, og jobbet er også spændende, og jeg kan også lide det, men … men … men det er bare ikke lige mig.

Jeg er i tvivl. Jeg synes, jeg har givet det en chance i et halvt år, men jeg føler heller ikke, jeg kan svigte mine kolleger.

Jeg ved egentlig ikke rigtig, hvad jeg spørger dig om, Puk, men har du en kommentar, eller måske kan du pege i en retning?

Tak for en god brevkasse i øvrigt.

Den rådvilde.

Kære Den rådvilde.

Min erfaring med jobskift er, at man kan gå og forestille sig, at alting går i stå, og det hele falder fra hinanden, hvis man forlader sit job.

Man synes ikke, man kan være bekendt at svigte sine kolleger, og man tænker på, hvordan de nu skal lukke de huller, man efterlader.

Det er jo sådan set meget godt, at man har det på den måde, for det betyder, at man er samvittighedsfuld og en god kollega, men når alt kommer til alt, og man tager beslutningen og siger op, så har jeg i hvert fald oplevet, at det hul, man efterlader, rimelig hurtigt lukker sig.

Livet på arbejdspladsen går videre, og de finder løsninger. Du skal ikke blive i et job, hvis du slet ikke trives.

Jeg fik et godt tip for nogle uger siden.

Hvis man laver den berømte ”for- og imod-liste”, så skal man prøve at sætte procenter på. Altså hvis man f.eks. på FOR-listen skriver ”jeg bliver på jobbet, fordi det føles trygt”, skal man skrive, hvor mange procent den tryghed betyder. Betyder tryghed meget, så får det en høj procent, måske 80-90 procent, betyder det mindre, scorer det selvfølgelig lavere.

Er du med? Jeg tager lige et eksempel mere: Hvis man på IMOD-listen skriver ”jeg siger op, fordi jeg keder mig på jobbet”, så skal man se, hvor mange procent det fylder, at jobbet ikke er udfordrende nok.

De tal, der træder frem, afslører faktisk en del. Skriv for- og imod-listen først, og sæt så procenter på bagefter. Det vil vise dig meget.

Jeg håber, du løser det.

Mange hilsner Puk.