Vibe Lauth valgte friheden

Fredag, 14. august 2015
af Jannie Lykke Øberg, Foto: Søren Lamberth
Musikken har altid boblet i hende, men først som voksen turde Vibe gøre noget ved det, og det kostede ægteskabet. Se filmen i enden af artiklen.

- Jeg har altid skrevet digte, fra jeg var helt lille, og senere skrev jeg også musik til. Men det er faktisk ofte min livsveninde Vivi, der skriver sange til mig. Det startede med et digt, der hed "I morgen skal vi ses". Jeg arbejdede i min frisørsalon, da jeg modtog det på fax, og med det samme kunne jeg høre melodien for mig, fortæller Vibe.

Sangen blev udgivet i 1996 og flere kom til.

Læs også: Sangerinde Lise Haaviks forældre var ikke ligefrem begejstrede, da hun valgte musikken over uddannelse

Musikalske venner

Vibe var dengang gift og har også en søn. Men musikken fyldte efterhånden også en masse.

- Til sidst havde jeg så meget lyst til at blaffe med vingerne, at jeg ikke passede mit ægteskab. Jeg havde fået nogle nye legekammerater inden for musikken. Jeg kom ofte meget sent hjem og var også tit afsted i weekenderne.

En udfordring

- Jeg startede forfra uden en krone på lommen som 45-årig. På det tidspunkt havde jeg sunget i mange år og havde også ligget på dansktoplisten med flere numre som "Pas godt på et hjerte af guld" og "I morgen skal vi ses". Men det har da været en udfordring, for jeg betaler selvfølgelig for alt selv, og bruger alle mine penge på musikken.

- Men jeg har fundet ind til en mere ægte Vibe i dag, og elsker at synge...

Læs også: Sangerinde Lotte Riisholt har både succes i Danmark og i Sverige

Dansktoppen

- Da jeg blev alene, kom min livsveninde Vivi igen med en tekst, hun syntes passede til mig, fordi jeg havde taget et valg om at stå på egne ben. "Jeg vælger frihed" blev den af mine sange, der for første gang lå længe på dansktoplisten.

- Jeg har det rigtig fint med Dansktoppen. Jeg synes stadig, det er dejligt, når mine sange bliver placeret, selv om jeg aldrig helt tror på det, når jeg sender noget ind, siger Vibe, hvis seneste sang "Hvorfor drømme alene" lå på listen i alle 15 tilladte uger.

Se hele Vibe Lauths diskografi på hendes hjemmeside her >>

Læs et stort interview med Vibe i dansktop-tillægget, der følger med næste uges Familie Journal (uge 34). Her fortæller hun, om sin barndom, dengang hun arbejdede for Poul Bundgaard, skilsmissen, at synge for demente, og alle de projekter hun også har gang i.

Nyd filmen - og sangen