
Æg er en dejlig spise, der kan nydes på mange måder. Det kan koges, det kan steges, det kan laves til salat eller bruges som et mættende element.
Tidligere har det dog lydt, at æg i for store mængder ikke skulle være godt for ens kolesterol - men nu fortæller forskning altså noget lidt andet.
Nyere forskning viser nemlig, at æg ikke ødelægger dit kolesteroltal, men derimod er fyldt med essentielle næringsstoffer som A-vitamin, D-vitamin, jern og fosfor.
Derfor har vi her samlet en række gode grunde til at fortsætte med at spise æg:
Et enkelt æg indeholder hele 10% af det anbefalede daglige D-vitaminindtag.
Æggehviden er rig på protein, som er med til at opbygge dine muskler, efter du har trænet. Husk dog, at du ikke får en bodybuilder krop kun af at spise æg!
En sund og varieret kost er stadig nødvendig.
Forskning viser, at kvinder i alderen op til 59 år kan forebygge aldersblindhed ved at spise et æg om dagen.
Et æg indeholder ca. 100 kalorier, hvilket er mindre end en enkelt skive rugbrød.
Derudover mætter æg, idet de indeholder meget protein.
Æggeblommen især indeholder antioxidanter, som både holder huden ung og også viser tegn på at forebygge kræft.