Få klar besked om æg - derfor kan du sagtens nyde æg uden bekymring

Mandag, 8. november 2010Opdateret 18. marts
af Lisa Bolting
Førhen har det lydt, at æg skulle være skidt for dit kolesteroltal - men nu viser forskning altså noget andet.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Æg er en dejlig spise, der kan nydes på mange måder. Det kan koges, det kan steges, det kan laves til salat eller bruges som et mættende element.

Tidligere har det dog lydt, at æg i for store mængder ikke skulle være godt for ens kolesterol - men nu fortæller forskning altså noget lidt andet.

Nyere forskning viser nemlig, at æg ikke ødelægger dit kolesteroltal, men derimod er fyldt med essentielle næringsstoffer som A-vitamin, D-vitamin, jern og fosfor.

Derfor har vi her samlet en række gode grunde til at fortsætte med at spise æg:

Æg er sprængfyldt med D-vitamin

Et enkelt æg indeholder hele 10% af det anbefalede daglige D-vitaminindtag.

Æg giver dig muskler

Æggehviden er rig på protein, som er med til at opbygge dine muskler, efter du har trænet. Husk dog, at du ikke får en bodybuilder krop kun af at spise æg!

En sund og varieret kost er stadig nødvendig.

Æg er godt for synet

Forskning viser, at kvinder i alderen op til 59 år kan forebygge aldersblindhed ved at spise et æg om dagen.

Æg mætter og holder dig slank

Et æg indeholder ca. 100 kalorier, hvilket er mindre end en enkelt skive rugbrød.

Derudover mætter æg, idet de indeholder meget protein.

Æg holder dig ung

Æggeblommen især indeholder antioxidanter, som både holder huden ung og også viser tegn på at forebygge kræft.