Har du type 2-diabetes? Denne mulighed har du måske ikke overvejet

Torsdag, 24. august 2023
Annonce for Triba. Foto: Shutterstock
Hvert år bliver flere tusind danskere diagnosticeret med type 2-diabetes. Forløbet "Spis dig fri" tilbyder ernæringsvejledning til dem, der lever med sygdommen.
Triba
Triba

I Danmark lever ca. fem procent af befolkningen med diabetes, og af disse har mellem 80 og 90 procent type 2-diabetes. Tilmed skønnes det, at mindst 10 procent har prædiabetes – forstadiet til type 2-diabetes.

Type 2-diabetes opstår, når kroppen ikke kan bruge insulin korrekt, hvilket resulterer i højt blodsukker. Gennemsnitsalderen for diagnosticeringen er ca. 55 år, og på dette tidspunkt har diabetikere ofte komplikationer relateret til sygdommen, hvoraf nogen er alvorlige.

Er du en af dem, der lever med type 2-diabetes? Så kan du måske have glæde af Tribas "Spis dig fri"-forløb, som tilbyder ernæringsvejledning med henblik på at reducere medicinering.

Mere energi

Hvert år siden 2018 er antallet af danskere, der bliver diagnosticeret med type 2-diabetes, steget. I 2001 blev over 13.050 diagnosticeret med type 2-diabetes. I 2022 var det tal steget til 31.812.

88-årige Rita fra Nordsjælland fik konstateret type 2-diabetes for 25 år siden, og hun har brugt flere år på at undersøge, hvordan hun kunne håndtere sygdommen. Sammen med læger og ernæringseksperter afprøvede hun forskellige strategier, men hun fik det værre og værre.

Ritas fødselsdag

Nu er Rita flere måneder inde i Triba-programmet. Hun har tabt 15 kg og reduceret sin insulindosis med 2/3.

– Jeg har prøvet så mange forskellige vægttabsprogrammer, men dette er let. Jeg tæller ikke kalorier, og jeg har det fantastisk, fortæller Rita.

Det mest værdifulde for Rita er, at hun nu kan fokusere sin tid og energi på sin passion – at male. Hun har så meget energi i sit liv, at hun i øjeblikket har to kunstudstillinger kørende samtidig.

– Jeg kunne ikke have gjort det uden støtten fra Triba-fællesskabet. Jeg ville ønske, jeg havde kendt til dette for mange år siden. Mit bedste råd er at søge hjælp og bare komme i gang, siger Rita.

Det første forløb af sin slags

Diabetesfødevareforsker Jane Kudsk begyndte i 2016 sin kamp mod type 2-diabetes og udviklede forløbet ”Spis dig fri” i samarbejde med Triba Health. Forløbet tilbyder jordnær ernæringsvejledning online og ansigt-til-ansigt. Herudover får du Jane Kudsks bog, ”9 trin til at spise dig fri for type 2-diabetes”.

Jane Kudsk

Forløbet med Jane Kudsk er det første af sin slags og tilbyder patientcentreret og ekspertdrevet rådgivning til alle, der lever med type 2-diabetes eller forstadier. Målet med forløbet er at reducere medicinering, give værktøjer til at tage kontrollen over sin sundhed samt give mere livsglæde og positiv energi.

Ifølge Triba har mange personer ramt af type 2-diabetes trappet ned på deres medicin, efter de har været med i programmet. Triba har hjulpet mange kunder med håbet om at formindske gener og komplikationer ved type 2-diabetes og få mulighed for at leve livet fuldt ud.

Om ”Spis Dig Fri” af Triba Health