Sådan holder du dig mæt

Søndag, 15. april 2012
af redaktionen, slankedoktor.dk
Det er irriterende at være konstant sulten. Her får du seks råd til, hvordan du holder dig mæt...
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

1. Husk mellemmåltiderne
Hvis du ikke spiser mellem hovedmåltiderne, kan du føle dig helt udsultet. Dit blodsukker falder, og du spiser måske mere ved det næste måltid. Spis derfor gerne hver tredje-fjerde time.

2. Husk fibre og vand
Spis mad, der indeholder godt med fibre og væske. Det holder maven i gang. Grønne grønsager er fine eksempler på mad med højt fiber- og væskeindhold.

3. Proteiner, fedt og fibre
Hvis du spiser hvidt brød med tomme kalorier eller en salat, der ikke er kød eller andet gods i, bliver du nok hurtigt sulten igen. Sørg derfor for at dine måltider indeholder godt med proteiner, fibre og fedt, som giver en god mæthedsfornemmelse.

4. Mæthed kommer langsomt
Der kan gå op til 20 minutter, før hjernen registrerer, at du er mæt. Der er derfor stor risiko for, at du spiser mere, end du kan. Spis derfor langsomt og vent 20 minutter med at tage en portion mere.

5. Undgå fristelser
Mad i skabet eller billeder af lækre retter i reklamer er med til at gøre os sultne, selvom vi egentlig ikke er det. Så sørg for at undgå at se disse fristelser mellem måltiderne, så du ikke bliver sulten uden grund.

6. Få nok søvn
Forskning har vist, at søvn og overvægt hænger sammen. Når vi ikke får den søvn, vi har brug for, bliver vi mere sultne og har lyst til usund mad. Det er derfor vigtigt at få nok nattesøvn.

Få flere tips med Familie Journals Slankeklub

Læs også:
Fem madvarer du bør spise hver dag
Motion styrker dit helbred