Allergi: Kom godt i gennem foråret

Torsdag, 9. april 2015
af Redaktionen
For allergikere er foråret lig med rindende næse og nysen. Fødevarer, husstøv og parfume kan også give allergi. Vi har samlet en række tips, som måske kan hjælpe dig.
Familie Journals bedste råd og tips om allergi er nu samlet i en ebog.
Familie Journals bedste råd og tips om allergi er nu samlet i en ebog.

Ikke alle kan nyde det i fulde drag, når der er forår i luften, og træerne står på spring for at drysse pollen over landet. For allergikere er foråret lig med rindende næse og nysen. Fødevarer, husstøv og parfume kan også give allergi, og de er blot nogle få ud af mange, som kan gøre livet anstrengende for allergikere.

Hvad er allergi?

Kroppen er så smart indrettet, at den har et forsvarssystem, immunsystemet, som reagerer på alle de stoffer, som kan skade den. Allergi er, når det system overreagerer på stoffer, som faktisk er uskadelige, men som kroppen tror, er farlige for den. Det kan være parfume, som kroppen angriber, som var det en virus eller bakterie. Listen over, hvad du kan udvikle allergi over for, er lang. Det kan være fødevarer, husstøv, penicillin, parfume, dyr, bistik, skimmelsvampe eller latex.

Hvem får allergi?

Næsten 1 million danskere har allergi. Det svarer til, at der i en skoleklasse med 20 børn, er to børn, der har denne gene. Allergi er ofte noget, man har arvet, og hvis bare én af forældrene har allergi, er der 50 procents risiko for, at barnet også får allergi. Men i 10-20 pct. af tilfældene kan den ikke relateres til familien. Så selv om man aldrig tidligere har haft problemer, kan kroppen pludselig udvikle allergi.

Vil du vide mere om allergi?

Vi har samlet Familie Journals bedste råd og tips om allergi i en ebog, som du nemt kan læse på din tablet eller smartphone.
I ebogen får du:
- Gode råd og tips om allergi
- Tips til helsehylden
- Råd til at lette ubehaget
- Guide til forebyggelse af allergi

Du kan købe ebogen her >>