Farvel til smertende hælrevner

Mandag, 13. maj 2013
af Compeed / Foto: All Over Press
Efter mange måneder i tykke strømper og støvler er vi endelig klar til at tage hul på sommeren og stikke fødderne i sandaler og flip-flops. Men er fødderne også klar?
Slut med hælrevner
Slut med hælrevner

Oven på en alt for lang vinter er det dejligt, at lade fødderne få luft i åbne sko. Desværre kan tørre hæle med revner og sprækker lægge en alvorlig dæmper på fornøjelsen. Hælrevner er nemlig ikke bare ucharmerende at se på; de kan også være ekstremt smertefulde.

LÆS OGSÅ: Gør fødderne glade med morgenfrue

Hvem får hælrevner?

Man har lettere ved at få hælrevner, hvis man tit går i sko uden hæl eller flip-flops.

Gør man det alligevel, kan revnerne forebygges med en urea-baseret fodcreme - eller behandles med et hydrokolloid-plaster, der lindrer smerten, tilfører huden nødvendig fugt og fremmer helingen.

Hvad er hælrevner?

Selv om man filer fødderne og smører dem ind, kan der stadig være hvide kanter omkring bagsiden af hælene. Det er de første tegn på hælrevner, og hvis de ikke behandles, kan de sprække og danne blødende revner. På det tidspunkt er det næsten umuligt at støtte på hælen, uden at det gør rigtigt ondt. De dybe sår kan tilmed blive inficerede.

Sådan forebygges hælrevner

Så snart huden på hælen bliver tør, øges risikoen for, at den revner. Derfor er det vigtigt at sætte hurtigt ind med en blødgørende fodcreme, som forhindrer, at alvorlige hælrevner opstår.

Brug en urea-baseret creme som Compeed Creme mod hælrevner - helst mindst to gange dagligt, men som et minimum lige før sengetid, hvor effekten er bedst (92% af brugerne fik reduceret hælrevnerne over natten*). Cremen reducerer selv dybe hælrevner efter 4 ugers brug.

LÆS OGSÅ: Spis dig til varme fødder

Sådan behandles hælrevner

Er skaden allerede sket, kan man bruge Compeed Hydrokolloid-plaster, som giver øjeblikkelig lindring af smerte og tryk og beskytter hælrevnerne mod bakterier og yderligere skade. Plastret tilfører den tørre, revnede hud fugt og skaber et optimalt helingsmiljø.

Ved infektion eller alt for store smerter, skal man rådføre sig med en autoriseret fodterapeut.

*Test gennemført på 231 kvinder, hvoraf 93 af dem var plaget af hælrevner (Italien & Tyskland, 2005)

DK/CO/13-0067