Hæklede cupcakes

Søndag, 23. oktober 2011
af Redaktion
De flotte cupcakes, som kan hækles i to størrelser, er perfekte som nålepuder
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

HÆKLEDE CUPCAKES
Højde: 5 (7) cm.
Materialer: Bomuldsgarn nr. 8 i lilla og lime. Hæklenål nr. 2½. Fiberfyld og skumgummigranulat. 1 stk nylonstrømpe til fyldet. Perler.

Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook - se mere her

Se forkortelser og brugertips her

Side: Slå 11 (15) m op med lilla. Beg i 2. lm og hækl 9 (13) fm tilb, vend hver rk med 1 lm og hækl kun ned i bageste lænke. Hækl, til strimlen måler 15 (20) cm og sy dette bånd sammen til en ring.

Top/bund til lille kage: Hækl 4 lm med lime og dan en ring med 1 km. Hækl 1 lm, 12 fm og slut med 1 km i lm. Skift fv, hækl 1 lm og hækl 18 fm på omg (hækl 2 fm i hver 2. m), slut med 1 km i lm. Skift fv, 1 lm, hækl 1 omg, hvor der tages 1 m ud i hver 3. m = 24 fm. Forts efter samme princip og med fv-skift:


Strik også
cupcakes her

2. omg: Tag ud i hver 4. m = 30 fm.

3. omg: Tag ud i hver 5. m = 36 fm

4. omg: Tag ud i hver 6. m = 42 fm.

Herefter hækles 1 omg musetakker:
Hækl ?3 lm, 1 fm i den 1. af de 3 lm, spring 1 fm over, 1 fm i den flg m?, gtg ?-? hele vejen rundt. Vend bagsiden af "røret" ud og sy toppen fast indenfor musetakkerne.
Slå en knude på et stk. nylonstrømpe på ca. 12 cm, vend knuden indad og put lidt fiberfyld og skumgummigranulat i strømpestykket, læg den ind i kagen og bind for enden. Hækl en ensfv bund som toppen og sy/hækl den til siden.

Top/bund til stor kage: Cirklen hækles med st gennem begge m-lænker. Hver omg er begyndt med 3 lm og sluttet med 1 km i den øverste af de 3 lm fra beg. Hækl 4 lm og dan en ring med 1 km i 1. lm.
1. omg: 3 lm (= 1 st), 14 st i ringen = 15 m.

2. omg: Tag 1 m ud (hækl 2 st i samme m) i hver m = 30 m.

3. omg: Tag 1 m ud i hver 3. m = 40 m.

4. omg: Tag 1 m ud i hver 4. m = 50 m.
Herefter hækles 1 omg musetakker som ved lille kage.

Blomst i toppen: ?10 lm, hækl 1 km i 1. lm?, gtg ?-? i alt 5 gange, idet der hele tiden hækles km i samme lm. Luk af. Sy blomst og perler på efter ønske.

Hækleopskriftpskrift: Ruth Møller


Hæklet nøglesnor

Du kan også
hækle fine svampe

Hæklet penalhus

Hæklet taske

Hæklet mobiltaske

Vi elsker muffins!

Er du også vild med muffins og cupcakes? Her giver vi dig nogle af Familie Journals bedste opskrifter på muffins og cupcakes.