Landhandel fuld af keglenisser

Mandag, 28. november 2011
af Redaktion
Butikken er befolket med herlige keglenisser både foran og bag disken - nissernes krop består af en flamingokegle, og benene indeholder ståltråd, så de kan bøjes til siddende stilling
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

KEGLENISSE MED SKÆG
Højde: ca. 30 cm
Materialer til 1 nisse: 25 x 50 cm rød fleece. 20 cm tubestrik til hue. 2 x 12 cm smal tubestrik til strømper. Lidt nylonstrømpe til hænder og hoved. 2 sorte perler til øjne. 10 x 15 cm kaninpels til skæg. 1 flamingokegle på 18 cm. 2 sølvknapper. Lidt pladevat til hoved og hænder. Lidt kraftig ståltråd til ben. 1 lille blyplade til at klemme om fødderne. 1 par nissestøvler til 28 cm nisse.
Nissestøvler fra Ulla Paaske. Resten af materialerne er fra Panduro Hobby.

Mønstre: Kan hentes ved at klikke her

Se forkortelser og brugertips her

Krop: Skær 4½ cm af toppen af keglen. Klip dragtmønstret ud og klip 2 stk. til fold i fleece med ½ cm sømrum. Sy stykkerne sm ret mod ret og vend. Søm dragten 2 cm op forneden og sy knapper/lommer på.

FLERE SKØNNE NISSER I "NISSEBOGEN"

Køb magasinet samme sted som du køber dit Familie Journal, og sæt gang i julehyggen!

Hoved: Lav af 4 cm brede pladevatstrimler en fast kugle 7 cm i diameter. Læg en lille kugle, på midten til næse. Klip 15 cm af en nylonstrømpe forneden på benet, bind en stram knude i den ene ende og træk denne ned over hoved/ næse, knuden skal være midt oppe på hovedet. Træk strømpen stramt ned, bind og sy den sm forneden, del den resterende strømpe i 2 dele (heri sys senere hænderne). Stik nål og tråd op midt under næsen og snør med sytråden 2 gange rundt om
den, stik tilbage og hæft. Sy perler på til øjne.

Hænder: Klip 2 stk nylonstrømper a 7 x 7 cm, put lidt pladevat i og snør dem. Form hånden og sy markering til tommeltot. Sy en hånd i hver side somforlængelse af den rest strømpe ved hovedet, som fremkom ved delingen.

Ben: Klip til hvert ben 1 stk ståltråd a 25 cm, fold det på midten og sno enderne sm, i alt ca 8 cm. Fold et lille stk bly på ca, 1 x 3 cm om foden og put et tilsvarende stk. bly i hver støvle, efter at der er skåret hul foroven i støvlen. Bøj ca 2½ cm om til fod og vikl pladevatstrimler på 2 cm omkring det sammensnoede ståltråd. Rimp "strømperne" sm ude ved foden, træk dem over pladevattet og rimp dem igen lidt sm foroven.

Skæg: Tegn skægget op uden sømrum på bagsiden af kaninskind og klip eller skær det ud, pas på ikke at skære hårene over. RYST det grundigt.

Samling: Træk hoved og evt hænder ind i dragten og sy fra vrangsiden halsrundingen på dragten fast på hovedet. Fold ærmerne 1 cm op og sy hånden fast igennem alle lag. Hæft og sy skægget fast, idet det sys fast med 1 sting lige under næsen. Træk dragten ned over keglen og hæft den fast oppe ved halsen med 2 knappenåle. Klip evt af ståltråden ved benene, så der kun er 5 cm tilbage og pres det ind i keglen. Træk støvlerne på.

Hue: Klip huemønstret ud og klip 2 stk. til fold i tubestrik med 5 mm sømrum. Sy delene sm og fold underkanten op. Sy huen til hovedet, fold den lidt ned og fæst med et sting på siden af hovedet.

Siddende nisse: Hertil bruges ståltråd til hvert ben på 35 cm. Dragten afkortes 3 cm, inden den lægges op, og her bruges en kegle på 15 cm, som også afkortes med 4½ cm i toppen. Nissen har både strømper og stribede bukser på.

Opskrift: Berith Ann Christensen


Lav lækker
julekonfekt

Nissekærester

Jul på kinesisk

Blød stjernepynt

Juletræstæppe i
stjernefacon