10 gode genbrugstip

Fredag, 26. august 2011
af Redaktion
Skån miljøet og pengepungen med 10 gode genbrugsråd
Foto: All Over
Foto: All Over

1.

Salattilbehør i flasker
J.L., Thorsø:
Benyt flaskerne fra Karoline Café til f.eks. salattoppings (peanuts, croutoner, rosiner m.v.), så kan folk selv frit vælge, hvad de ønsker. Etiketten er nem at få af, flaskerne er søde og der er utallige anvendelsesmuligheder.
Samtidig ser det dekorativt ud.

2.

Gem resterne
C.O., Kastrup:
Når familien har spist aftensmad, tager jeg det tiloversblevne af maden og lægger i portionsskåle. De skåle bliver givet videre til min gamle far, så han kan lægge dem i sin fryser. På den måde har han altid nem mad til aften, og jeg ved, at han får en god varieret kost.

3.

Tag bæreposer med
H.C., Hellerup:
Når jeg handler, har jeg altid bæreposer af stof med. Vi har også lagt to i bagagerummet i bilen, og det har sparet os for mange penge til plastikposer i årenes løb.

4.

Genbrug telefonbogen
G.S., Horsens:
I mange år, har jeg brugt den gamle telefonbog næsten dagligt. Jeg bruger den til en masse ting, f.eks. når jeg piller æg, kartofler eller en røget sild eller skærer et løg. Størknet fedt fra panden, en malerpensel, jeg lige skal lægge fra mig, alt havner på telefonbogen. Der er så mange muligheder. Jeg river så et par blade af med affaldet, og væk er det.

5.

Fyld til dukker og bamser
K. C., Skals:
Jeg syr og strikker en masse dukketøj og laver dukker og bamser, men da jeg er pensionist, er pengene små. Derfor køber jeg det, jeg skal bruge i genbrugsbutikker.
Dog er det svært at finde syntetisk vat, til fyld i dukker og bamser. Nu har jeg fundet på at bruge afklippet fra stoffet og garn som fyld.
Det ser pænt ud - og det er vaskbart.

6.

Genbrug indkøbskasser
K.L., Højbjerg:
Når jeg er ude at handle, bringer jeg som regel varerne hjem i kasser, som står til fri afbenyttelse i supermarkedet. En flamingokasse har jeg god anvendelse for hjemme: F.eks. skåret til som knæskåner, når jeg vasker gulve, eller i bryggerset, hvor den er god at sætte snavsede træsko og støvler i.

7.

Cd'er til lys
K.G., Rønde:
Til min søns konfirmation brugte jeg cd'er som underlag for bloklys. Jeg stillede dem i grupper med tre lys i hver i tre forskellige højder. Det så rigtig flot ud.

8.

"Ny" lampeskærm
I.R., Bylderup Bov:
En lidt kedelig plisséskærm blev peppet op på følgende måde: Ved at folde den helt sammen, lavede jeg med en hulletang huller i den - omtrent midt på. Gennem hullerne trak jeg et silkebånd og bandt en sløjfe.
På en enkel måde fik jeg en "ny" lampeskærm, og mange penge til en ny var sparet.

9.

Genbrug glassene
C.T., Ballum:
Vinglas på stilk, som har fået glaspest, har jeg fyldt smeltet stearin og en væge i og har fået de flotteste hjemmelavede lys, som brænder længe, og som jeg bruger både inde og ude på terrassen. De kan også bruges til blomsterdekorationer med oasis, hvor jeg spraymaler glassene udvendig, så hverken glaspest eller oasis ses.

10.

Genbrug bakkerne
L.L., Lønstrup:
Jeg gemmer altid de bakker, som kødet ligger i, når man køber det i supermarkedet. Jeg bruger dem, når jeg tør frostvarer op, og så løber der ingen væske ud under optøningen.

5 gode husråd til at slippe for pletter
Test: Her er den bedste ismaskine