Barn Jesus i en krybbe lå

Fredag, 19. december 2008
af Redaktion
Vi har nyfortolket en meget tidlig form for julepynt ...
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

Det var jo almindeligt i gamle dage, at svøbe de nyfødte børn helt stramt. Papirservietter danner svøb, der holdes sammen med bånd. Hæng svøbelsesbørnene på juletræet, eller arranger dem som her, på lidt silkepapir i en fin skål.

Materialer: Hvide papirmiddagsservietter (20 x 20 cm). Glansbilleder med babyhoveder (ca. 2 cm) eller fotokopier af familiens egne små. Elastikker. Glitterlim i sølv. Hobbylim. Nål og hvid sytråd. Forskellige smalle bånd.

Arbejdsgang: Læg servietten på bordet, så den prægede mønsterkant ligger øverst og mod højre side, de to folder ligger mod dig selv og mod venstre side. Buk den nederste fold en tredjedel op, og fold endnu en gang, så der fremkommer et aflangt stykke, (hold evt. lagene sammen med lidt lim). Klip et 3 cm dybt hak ned midt på stykket fra den øverste kant på den side med præget mønster. Vend til bagsiden igen og fold en tredjedel af stykket fra højre side over mod venstre, så det klippede hak lige er dækket. Rul stramt fra venstre mod højre, til der er rullet en fast rulle. Læg lidt lim på, før der rulles, og hold den færdige rulle sammen med elastik, mens den tørrer. Lim hoved på ned i hakket og bind bånd fint om rullen (se foto). Pynt med glitterlim. Sy en hvid sytråd i til ophæng.

Redaktion og styling: Anne-Marie Øby
Design: Ulla Mosegaard

Her er mere julepynt....