Guld, sølv og blonder

Lørdag, 20. december 2008
af Redaktion
Sæt dit personlige præg på julens smukke kræmmehuse
Romantiske kræmmerhuse med pynt af roser og gammel, snirklet skrift. Fotos: Jette M. Vesterager
Romantiske kræmmerhuse med pynt af roser og gammel, snirklet skrift. Fotos: Jette M. Vesterager

Materialer: Brunt indpakningspapir, guldpapir, præget papir og papir med påtrykt skrift. Tynd karton. Kagepapir. Madpapir og hobbylim. Hultang. Glitterlim i sølv og guld. Diverse perlebånd, pailletbånd, siksaklidse og snore i natur, hvidt, guld og sølv. Dekorationsknap. Ståltråd med blomster.

Arbejdsgang: Tegn mønster til kræmmerhusene som forklaret her. Klip kræmmerhusene i de ønskede papirer, lim dem sammen og dekorer som vist på fotos.

Hvidt med mønstre

Det hvide kræmmerhus er lavet af rosenpræget papir, hvor rosemotivet er tegnet op med glitterlim. Øverst er limet et perlebånd og hanken er et pailletbånd, der er limet fast indvendigt. Kræmmerhuset med skrift på har fået klippet et hul i hver side, herigennem er trukket dobbelt snor, som bindes med en sløjfe i hver side.


Smukke som smykker er de to guldkræmmer-
huse med pailletter, blonder og blomster

Et gyldent par

Kræmmerhusene her er klippet i præget guldpapir. Det ene har hank og overkant af siksaklidse i guld, og så har det fået et stykke ståltråd med blomster og perler snoet rundt om sig, (lim evt. nogle af blomsterne fast).
Det andet kræmmerhus er pyntet med en blondekant fra en kageserviet og 2 pailletbånd, desuden er der limet en dekorationsknap på en cirkel af guldpapir. I siderne er klippet huller til en snor, der er fæstet med udvendige knuder.

Redaktion og styling: Anne-Marie Øby
Design: Ulla Mosegaard


Det brune indpakningspapir er flot kontrast
til kagepapirets hvide blonde

Blondepynt

Dette kræmmerhus er foldet af brunt indpakningspapir, der først er limet op på karton. Øverst er limet et stykke kagepapir. Der er yderligere dekoreret med glitterlim og en stump siksaklidse. Hanken er lavet af snor som på det ene guldkræmmerhus.

Mere pynt til juledagene...
Hjerter klippet med en saks
Kræmmerhus med krøllet hank
Barn Jesus i en krybbe lå