Lav en brødserviet med mange rum

Tirsdag, 8. april 2014
af Redaktionen
Den fine brødserviet med rum til mindst 8 stykker morgenbrød er simpelthen syet af 3 stofcirkler og 6 stikninger

Håndarbejdsopskrift på brødserviet med mange rum

Materialer: 30 x 120 cm rød/hvid ternet stof. 30 x 60 cm grønt stof med blomster. 30 x 90 cm vliesofix. 4 små, røde plastringe. 90 cm smalt, grønt bånd. Takkesaks.
Materialer fra www.pandurohobby.dk.

Du kan hente skitsen her.

Se forkortelser og brugertips.

Arbejdsgang: Tegn som mønster en cirkel med 30 cm i diameter. Tegn 3 cirkler efter mønstret på papirsiden af vliesofix og klip cirklerne ud. Stryg de 3 vliesofix-cirkler fast på stof: 2 stk. på ternet og 1 stk. på blomstret stof. Klip cirklerne ud i stregen, riv papiret af og stryg limsiden fast på tilsvarende stykker stof (dvs. ternet på ternet og blomstret på blomstret). Klip cirklerne ud med takkesaksen lige inden for kanten hele vejen rundt. Du har nu 3 runde stykker stof i samme størrelser, 2 ternede + 1 blomstret.

Populære strikkeopskrifter på familiejournal.dk

20 strikkeopskrifter på flotte sjalerStrik Marys royale svøbStrikkeopskrift på barnevognsophæng med bedårende ugler

Samling: Læg den blomstrede cirkel på den ene ternede og sy dem sammen med en stikning i midten tværs over. Drej cirklerne en kvart omgang og sy dem igen sammen tværs over, så der opstår et kryds i midten (= de stiplede linjer på tegningen). Læg nu den anden ternede cirkel nederst og læg herpå de 2 sammensyede cirkler, så den blomstrede side vender nedad (den blomstrede ligger nu i midten). Tegn med en tynd blyant på det blomstrede en 10 cm lang streg lige midt imellem de allerførste stikninger (= de fuldt optrukne streger på tegningen). Sy stikninger oven på stregen, det øverste, ternede lag løftes op, mens du syr. Nu hænger de 3 lag sammen, og der dannes lommer. Sy 4 små ringe fast på den ene af de ternede cirkler, 1 cm inde, midt imellem de synlige stikninger. Træk båndet rundt igennem ringene, stram til og bind en sløjfe.

Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook HER!

Strikkeopskrift: Ruth Møller