Lav fine æggevarmere til påske

Tirsdag, 19. marts 2013
af Redaktionen
Har du lyst til at prøve at applikere, så er de her æggevarmere et overkommeligt projekt
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

Opskrift på æggevarmere

Materialer til 2 stk: 12 x 24 cm småmønstret stof til forsiden. 12 x 75 cm prikket stof til bagsiden og indvendig. 12 x 48 cm volumenvlies. Gule, orange og grønne stofrester + Moulinégarn i samme farver til applikation. Vliesofix. 2 stk. gul anoraksnor a 6 cm.

Se skitsen her.

Se forkortelser og brugertips

Klipning: Tegn mønstret til æggevarmeren op (det er inkl. 7,5 mm sømrum). Klip efter mønstret: 2 stk. i forsidestof, 6 stk. i prikket stof + 4 stk i volumenvlies.

Syning af 1 æggevarmer: Lav 1 påskelilje efter anvisningen i "Applikation med vliesofix" (se nedenfor), idet blomsten stryges og sys fast på forsidedelen iflg. tegning. Stryg volumenvlies bag på forsidestykket og bagsidestykket. Sy for- og bagsidestykkerne ret mod ret til hvert sit prikkede inderstykke langs den nederste, lige kant og pres sømrummene mod det prikkede. Pres 1 cm ind øverst på hver af de 2 buer på de prikkede inderstykker og sy fast med en stikning. Slå en knude i den ene ende af anoraksnoren og hæft den fast foroven midt på forsidens bue, således at knuden vender ned mod forsiden.
Sy de 2 dele sammen ret mod ret, således at der er åbent i den ende, hvor der er bukket 1 cm ind. Klip sømrummet ned til 5 mm hele vejen rundt. Vend retsiden ud, put den prikkede del op i delen med blomst og strop, således at der bliver 1 cm ombuk forneden.

Applikation med vliesofix
Overfør tegningen af påskeliljen (diagrammet) til papir og klip delene ud hver for sig, husk at stilken skal ligge inde under blomsten. Tegn de forskellige dele op på papirsiden af vliesofix, klip dem groft ud og stryg dem på de ønskede stoffer (grønt til stilk/blade, gult til blade + 2 forskellige orange til toppen). Klip delene ud i stregen. Fjern papiret fra bagsiden og stryg stilken fast, herefter de gule blade og til sidst de orange
topdele. Sy tungesting med 2 deltråde moulinégarn i matchende farver rundt i alle kanter.

Er du vild med at strikke? Så vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook HER!

Håndarbejdsopskrift: Ruth Møller

Se også galleriet med det fine påskehåndarbejde

Påskehåndarbejde