Babytæppe med hætte

Tirsdag, 29. marts 2011
af Redaktion
Strik et dejligt babytæppe med en sød hætte
Foto: Red Heart
Foto: Red Heart

BABYTÆPPE
Sværhedsgrad: Let
Størrelse: ca. 80 x 80 cm
Kvalitet: COOP, Red Heart, Baby Dream 53 % Polyester, 47 % Akryl
Materialer: 5 ngl hvid og 2 ngl lyserød
Rundpinde: 4 - 4½ mm, 80 cm

Strikkefasthed:
16 m og 23 p = 10 x 10 cm.
Kantm = kantmaske: Første og sidste m strikkes ret på alle p.
Udt = udtagning: Løft lænken mellem 2 masker og strik m drejet ret.
Retstrik: Ret på alle pinde.

Diagram: Kan hentes ved at klikke her

Tern: Delbar med 6 m x 10 p 1.-10.p: ?6 r, 6 vr?, gentag ?-?, afslut med 6 r.
11.-20.p: ?6 vr, 6 r?, gentag ?-?, afslut med 6 vr.
Disse 20 p gentages

Midterste del: Slå 116 m op på rundp 4½ med hvid. Strik frem og tilbage i tern som beskrevet ovenfor, til der er strikket en kvadrat på ca. 70 x 70 cm. Luk af.

Kant: Strik 116 m op med rundp 4½ og lyserød langs den ene kant. Strik herefter frem og tilbage i retstrik (= ret på alle p). Strik 1 udt i hver side, henholdsvis efter og før kantm på hver 2.p, så der dannes hjørne. Fortsæt til kanten måler ca 5 cm. Strik kanter på samme måde på de andre sider.

Hætte: Slå 4 m op på p 4½ med lyserød. Strik frem og tilbage i retstrik så der dannes en trekant til hætte. Strik 1 udt i hver side på hver 2.p på samme måde som til kanten. Fortsæt udt til hætten måler 20 cm fra spidsen til det lige stykke. Skift til rundp 4 og strik yderligere 3 cm. Luk af.

Ører: Slå 12 m op på p 4½ med hvid og strik herefter 4 p retstrik frem og tilbage. Strik herefter indtagninger i hver side på hver 2.p således: 1 kantm, 2 dr r sm (dr r sm = drejet ret sammen i bagerste maskebue), strik r til der er 3 m tilbage på p, 2 r sm, 1 kantm. Fortsæt indt til der i alt er 4 m tilbage, strik herefter 1 kantm, 2 r sm, 1 kantm. Strik 1 p r, på næste p tages 1.m løst af, 2 r sm, træk den løse m over de sammenstrikkede. Bryd garnet og træk tråden gennem.

Montering: Sy kanten sammen i hjørnerne. Sy ørerne på trekanten til hætten og sy næse og knurhår med hvid, se diagram og foto. Sy hætten på i et hjørne og sy sammen langs kanten af hætten og tæppet.

Strikkeopskrift: Coop

Strik de søde "frugfjolser"...


Komiktomat - se her

Æbleartist - se her

Karaterod - se her

Klementina - se her