Strikblomster på stilk

Søndag, 22. august 2010
af Redaktion
De pjankede strikblomster kan bruges til dekoration, eller måske til børnenes ”blomsterbutik”
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

BLØDE BLOMSTER
Mål: 25 cm høje.
Materialer til 1 blomst: 4 piberensere a 30 cm (2 til stilk, 2 til blomst). Garnrester svarende til pinde 3 i lysegrønt (stilk) + orange, hvid eller rød (blomst). 2 strømpep nr. 3. 1 knap + tape.
Se forkortelser og brugertips her.

Blomst: Strik en rund snor i den valgte farve: Slå 5 m op på 1 strømpep, Iskub alle m hen i pindens modsatte ende og før garnet stramt bag om maskerne uden at vende strikketøjet! Strik alle 5 m r og gtg fra I, til snoren er 35 cm lang.

Stilk: Slå 5 m op med grønt garn og strik en rund snor på 25 cm, luk alle m af.

Montering af stilk: Sno de 2 piberensere tæt sammen, undtagen på den yderste cm i den ene ende. Klip den ene piberenser 1 cm kortere end den anden i den åbne ende. Bøj den lange ende 1 cm op, og vikl tape stramt om ende og samling. Pres forsigtigt denne ende op gennem snoren indtil den sidste cm. Split denne til hver sin side og hæft stilken forneden.

Montering af blomst: Klip 10 cm af den ene piberenser og forlæng den anden med disse 10 cm (vrid dem stramt sammen og fold 1 cm til hver sin side). Fold enden af den lange piberenser 1 cm ind og vikl tape om. Skub piberenseren igennem snoren, luk piberenseren til en ring og sy de strikkede ender sm. Bøj 5 buer om midten og form blomsten, så sammensyningen er i midten: Sy buerne sammen i midten, og sy knappen ovenpå. Læg stilken på blomsten, så de splittede piberensere går ud til hver sin side under blomsten, og hæft enderne fast med enden af det grønne garn.

Strikkeopskrift: Ruth Møller


Se også...
Strik søde og bløde puder
Sy et quiltet tæppe
Strikkede pudebetræk med striber

Lav din egen zoo af strikkede og hæklede dyr