Babusjka-dukker

Tirsdag, 21. august 2012
af Redaktion
De fine syede dukker, der sagtens tåler en tur i vaskemaskinen, er super babylegetøj - men de er nu også søde at have stående til pynt
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

BLØDE BABUSJKAER
Højde: 10,5 (13,5) cm.
Materialer: Forskellige, mønstrede stofrester (3 forskellige til hver dukke) og lidt råhvidt.
Rester af siksaklidse og flæser eller blonde. 1 lille blomstermotiv eller 1 knap. Broderegarn i brun, blå, rosa og rød. Polyestervat.

Mønstre: Kan hentes her

Arbejdsgang: Tegn mønstret op til den ønskede dukke og tegn mønster til ansigt og forklæde som ekstra, separate mønsterdele. Klip det store mønster over i tværlinjen, så der bliver 1 kropsmønster + 1 hovedmønster.

Klip nu med 5 mm's sømrum: i stof nr. 1: 2 stk. efter hovedmønstret. I stof nr. 2: 2 stk. efter kropmønstret. I stof nr. 3: 1 stk. efter forklædemønster.
Klip desuden (uden sømrum): 1 stk. i råhvidt efter ansigtmønster.

JEG ELSKER AT STRIKKE

Er du vild med at strikke? Vær med i Familie Journals strikkefællesskab på Facebook -
se mere her

Pres 5 mm ind langs forklædets buede kant. Rynk et stykke flæse/blonde så det passer til forklædets udvendige kant og hæft det fast under forklædekanten. Hæft forklædet på det ene kropsstykke og sy det fast med en kantstikning. Sy de 2 kropsstykker, ret mod ret, til de 2 hovedstykker og pres sømrummene fra hinanden. Hæft ansigtsdelen på hoveddelen af den side, der har forklæde på, og sy det fast med en smal siksak. Brodér ansigtstrækkene på ansigtet med flad-sting og kontursting (se foto).

Klip nu til sider: i stof nr. 1: 1 stk. på 11,5 (14) x 5 cm og i stof nr. 2: 1 stk. på 18,8 (24,8) x 5 cm (målene er inkl. 5 mm's sømrum).

Sy til hver dukke den korte + den lange sidestrimmel sammen ret mod ret til en ring og pres sømrummene fra hinanden. Hæft sidestykket ret mod ret på kanten af dukkens forside, sådan at tværsømmene (mellem hoved og krop) er ud for hinanden. Sy sammen hele vejen rundt. Hæft på samme måde sidestykket på bagsiden og sy sammen langs hoveddelen og ca. 2 cm ned på kroppen på hver side. Vend retten ud. Sy siksaklidse på sammensyningen hele vejen rundt og lad lidsen mødes midt for. Sy blomstermotiv eller knap fast på lidsen midt for. Vend igen vrangen ud og sy resten af bagsiden til sidestykket, men lad en lille
åbning stå forneden. Vend retten ud, fyld vat i dukken og sy åbningen til i hånden.

Opskrift: Anne-Marie Øby


Sy et fint
børneforklæde

Dækkeservietter
med jordbær

Legetøjspose

Fin skuldertaske

Hæklede
grydelapper