Pynteheks

Torsdag, 16. juni 2011
af Redaktion
Den lille pynteheks er hurtigt lavet af lidt bast og stofrester. Hæng et par stykker op i vinduet før sankthansaften
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

PYNTEHEKS
Højde: 30 cm
Materialer: 1 bundt bast. Tynd vindseltråd (beregnet til blomster). 1 m hørgarn. 18 x 38 cm sort stof. 12 x 25 cm sort filt. Gråt uld. 2 sorte nipsenåle. Små kviste. 1 pind på 20 cm.

Heks: Bastbundtet består af "tråde" a ca. 110 cm. Fold ca. 15 basttråde dobbelt til 55 cm og igen dobbelt til ca. 27 cm. Bind vindseltråd om midten (= halsen) og bøj 10 cm op på hvert ben, så begge ben fra halsen måler ca. 17 cm. Tag 10 basttråde til arme og fold disse dobbelt nogle gange, så de måler 18 cm. Put armene ind gennem "kroppen" lige under halsen og bind det hele sammen med vindseltråd. Læg stoffet til kjolen dobbelt, så det er 19 cm højt, og sy siderne sammen 13 cm nedefra og op mod folden. Klip et lille hul på 1 cm til hoved foroven og træk kjolen på kroppen. Vikl basttråde rundt til en kugle, som var det et garnnøgle, sy enderne fast, når diameteren måler 5 cm. Bind en dobbeltknude på et stk bast og sy denne fast som næse. Sy hovedet fast på kroppen gennem halsåbningen og sy lidt gråt uld fast til hår.

Hat
: Tegn mønster på papir: Hattetoppen er det kvarte af en cirkel med en diameter på 10 cm, denne klippes i sort filt, som sys sammen til et kræmmerhus med små risting. Skyggen af hatten tegnes som en cirkel med en diameter på 11 cm, i midten af denne tegnes yderligere en cirkel med en diameter på 4 cm. Klip midtercirklen væk og overfør kransen til sort filt. Sy kræmmerhuset fast rundt i hullet. Sy hatten fast på hovedet, stik nipsenålene fast som øjne og tegn en lille mund. Lav et snoet bælte af hørgarnet og bind det om.

Kost:
Klip små kviste, alle på 10 cm. Bind kvistene fast med vindseltråd ca. 4 cm oppe på pinden. Dæk sammensnøringen med lidt hørgarn. Sy heksens hænder fast omkring kosten.

Opskrift: Ruth Møller


Du kan også...
Sy et grillsæt til far
Lav en regnhætte til cykelkurven
Sy en skuldertaske