Fem gode råd til flotte støvler

Onsdag, 19. oktober 2011
af Redaktion
Efterår betyder støvletid. Få læsernes bedste tips til, hvordan du holder dem pæne og rene
Foto: All Over
Foto: All Over

1

Støvler i vaskemaskinen
C.T., Bredebro:
Mine nye ruskindsstøvler blev ødelagt, da jeg en mørk aften steg ud af bilen og lige ud i et lag mudder. Da de var tørre, børstede jeg dem, men de blev bestemt ikke rene. Jeg var lige ved at kassere dem, da jeg fandt på at komme dem i vaskemaskinen sammen med mine kludetæpper. De blev vasket ved 30 grader, og nu er de som nye.

2

Salt på fodtøjet
K.K., Hvidovre:
Vejsalt giver nogle grimme, hvide skjolder på støvler og sko, og de kan ikke uden videre fjernes med almindelig skocreme. Kom mælk på et stykke køkkenrulle eller en klud og gnid fodtøjet hermed. Så forsvinder de grimme skjolder som dug for solen.

3

Rene støvler
K.J., Nibe:
"Gummistøvler" af kunstmateriale kan være irriterende svære at få ordentligt rene. En måde at klare det på er at gnide dem ind i en grød af vaskepulver og vand, lade dette sidde i ca. 5 minutter og skylle det af igen. Det må ikke sidde på alt for længe, da det i så fald kan ødelægge materialet.

4

Grøn sæbe mod skidt
T.K., Aalborg:
Skal du bruge dine røjsere til noget beskidt, møg, gylle, kloak osv., så smør dem godt ind med grøn sæbe, før du pjasker ud i det. Så er det meget lettere at få dem rene igen.

5

Blanke gummistøvler
T.H., Kerteminde:
Når gummistøvlerne efter nogen tid er blevet matte at se på, tager jeg en blød klud med lidt glycerin på og pudser dem. Herefter er de lige så blanke og flotte, som da de var nye.

Flere tips til alt mellem himmel og jord

Få en rabatkode til Zalando og opnå store besparelser næste gang du handler. -Find den her zalando rabatkode