Sommerens skæverter

Mandag, 10. august 2009
af Redaktion
Agurketiden blev kort hos os
Foto: Anne-Marie Øby
Foto: Anne-Marie Øby

Storslåede ideer og frodige fantasier er der nok af først på året, men nu, hvor sommeren er ved at gå på hæld, må jeg konstatere, at rigtigt mange af dem faldt til jorden, bogstaveligt talt, med et brag.
Værst gik det ud over agurkerne, som jeg skulle prøve kræfter med for første gang nogensinde. Dem fik lille Rose og jeg i fællesskab slået godt og grundigt ihjel.

Varm tak til SuperBrugsen
Jeg startede fadæsen med at købe alt for sarte drivhusagurker, som jeg så smækkede ud på terrassen i sommerkulde og blæst, hvilket de viste sig at hade.
For en sikkerheds skyld druknede Rose dem også ved at vande i overdådigt kærlige mængder omkring deres rodstængler. Det kunne de heller ikke lide.
Så selv om vi forsøgte os med TO hold, blev det en meget kort agurketid hos os. Vi sender i stedet en varm tanke til SuperBrugsen.

Af Tonie Ørvad Andersen


Her ses det sørgelige sammensurium, der
engang var to strittende, sunde agurke-
planter. Druknet, blæst omkuld - og i kulde-
chok forlod de denne verden…

Der VAR da heldigvis også noget, der lykke-
des: Disse yndige og duftende, limefarvede
tobaksblomster fra Isabellasmith.com var
blandt de sommerblomster, der trodsede
den tunge lerjord i baghaven og gav
fin kontrastfarve til mine lyserøde buketter
sommeren igennem


Og vi såede, og vi såede, møjsommeligt og efter bogen, men de økologiske ærter dukkede aldrig op. Farmand lavede en feberredning ved at smide Bauhaus' omtrent sidste pose ærtefrø i jorden midt i juni, men noget orgie blev det ærligt talt aldrig til...

Lær af dine fejl
Hvis man skriver havekalender og samvittighedsfuldt også noterer alt det, der ikke lykkes, så kan man lære af det til næste år. To smukke bøger til formålet er Haveselskabets kalender med fine, engelske botanik-tegninger og "Isabellas havedagbog". Førstnævnte kan stadig fås for 2009, oven i købet til nedsat pris, 60 kr.. "Isabellas" med både masser af notatplads og nyttige oplysninger koster 299 kr.
Jeg skulle nok ogsåhave læst lidt mere på lektien, før jeg gik i gang med bl.a. agurkerne. Mit råd til andre som mig må derfor være at undersøge sagen lidt mere grundigt en anden gang. F.eks. i de fremragende, allround havegrundbøger, der findes på markedet, såsom "Aschehougs Store Havebog", "Politikens Store Havebog" eller "Gyldendals Store Havebog".
Få et godt overblik over havebøgerne her

Følg Tonie og tvillingerne i haven her