
Vil du spare penge på mad uden at gå på kompromis med kvaliteten?
Madbudgettet kan hurtigt løbe løbsk, især med stigende priser på fødevarer. Men heldigvis findes der en række simple og effektive måder at optimere sin tur i supermarkedet, så det ikke ender med et chok ved kassen.
Her får du 10 konkrete råd, der hjælper dig med at holde styr på pengene og få mere ud af dine indkøb. Uanset om du handler stort ind én gang om ugen eller lidt ad gangen, kan du bruge disse råd til at sænke dine udgifter med det samme.
Måske har du hørt det før, men der er noget om sagen. Det kan blive dyrt at handle, hvis du er sulten. Sulten styrer dine beslutninger, og du risikerer impulskøb. Spis en lille snack, før du tager af sted - en mæt mave giver bedre kontrol over indkøbene.
At gå planløst rundt i butikken kan hurtigt sprænge budgettet. Lokketilbud og flot emballage frister. Lav en liste, gerne opdelt i kategorier som frugt, mejeri og kød - og hold dig til den.
Skriv ikke listen alt for detaljeret, da det kan koste dig gode tilbud. Hvis der står kylling op listen, men svinekød er billigere, så skift. Lad de gode priser inspirere dig til nye retter på middagsbordet.
Dobbeltindkøb koster penge. Gennemgå hvad du allerede har hjemme - både i køleskab, fryser og skabe - inden du handler. Det er så ærgerligt at spilde penge på madvarer, der når udløbe, før de kommer på middagsbordet.
Det er ikke altid pakken med den billigste pris på prisskiltet, der reelt er den bedste pris. Tjek i stedet kiloprisen på varen, da det gør det lettere at sammenligne.
At købe stort ind ofte kan betale sig, men ikke altid. Undgå madspild ved at fokusere på varer med lang holdbarhed som pasta og dåsemad.
Hold gerne øje med priserne på langtidsholdbare varer og køb stort ind, når der er et godt tilbud.
Hvis du altid handler det samme sted, kan du misse bedre priser. Prøv nogle andre butikker og se, om de har bedre tilbud.
Gå ikke glip af besparelser. Tjek tilbudsaviser, butikshjemmesider, apps og medlemsfordele. Mange butikker har særlige rabatter til ældre, studerende eller faste kunder.
Sæsonvarer er både billigere og mere smagfulde. Frys det ned, du ikke kan spise. Det sparer både penge og mindsker madspild.
Rod i køleskab og skabe får mad til at blive glemt og dårlig. Stil ældre varer forrest for at undgå, de bliver glemt. Opbevar mad korrekt, f.eks. skal kartofler og løg opbevares mørkt og grøntsager opbevares i køleskabet.
Kilde: Good Housekeeping