Kostbare arveting?

Søndag, 20. februar 2011
af Redaktion
En af Familie Journals læsere har arvet et smukt krus og et par malerier, som hun gerne vil kende vurderingen på

Jeg har arvet disse ting, og nu kunne jeg godt tænke mig at høre, om de har nogen værdi. Kruset er 22 cm højt, og der er indgraveret et årstal enten 1864 eller 1868. Malingen er ligesom lagt på. Blomsterbilledet måler 44 x 55 cm uden ramme. Det er signe¬ret "N.P.Bolt -30".

Det andet billede er af Ludvig Jacobsen, og det måler 31 x 44 cm uden ramme. Han skulle have udstillet på Charlottenborg.
L.C., Amager

Det er et meget dekorativt lågkrus i blåt glas med hvid emalje¬bemaling og tinlåg. Typen med den klassiske bemaling kender vi fra England, og kruset er ganske rigtigt fremstillet i 1800-tallets sidste halvdel. Vurdering: 1.000 kr. Maleriet med landsbyen i baggrunden og bondemanden, som driver sine køer, er malet af kolorist- og genremaleren, Ludvig Jacobsen (1890-1957). Han er nok mest kendt for sine "Holberg scenerier", og han har været en meget produktiv maler. Hans priser er i dag faldet drastisk fra flere tusinde kroner og nedad. Vurderingen for dit maleri ligger på 1.000 kr. Blomsterbilledet (som ikke vises her) er en pastel af Nils Peter Bolt (1886-1965). Bolt var en meget produktiv blomstermaler, men der kendes også en del portrætter fra hans hånd. Vurde¬ring på denne opstilling i vase ligger på 1.200 kr.

SPØRG BARE

Antikeksperterne Steffen og Lene Dinesen vurderer dine gamle ting. Husk oplysninger om f.eks. mål, materiale, signatur og stempel samt tydeligt foto på ensartet baggrund, mailfotos i jpg-format. Maks. 3 billeder.

Mail: antik@familiejournalen.dk

Find flere antik-vurderinger her

Læs mange flere vurderinger på Antik og Auktions hjemmeside