Romantisk halssmykke

Søndag, 5. september 2010
af Redaktion
ANTIK-BREVKASSE: Et smukt halssmykke, som er lavet hos Georg Jensen, men desværre mangler stempel

Jeg vil bede jer vurdere dette halssmykke i sølv. Det vejer 100 g og måler 7 cm. Smykket er fremstillet af min morfar, der var sølvsmed hos Georg Jensen, og givet til min mormor i forlovelsesgave. Jeg har ikke noget årstal på det, men da min mor som den ældste er født i 1907, må det være fra årene før. Desværre "glemte" min morfar at stemple det!
B.F., Tune

SPØRG BARE

Antikeksperterne Steffen og Lene Dinesen vurderer dine gamle ting. Husk oplysninger om f.eks. mål, materiale, signatur og stempel samt tydeligt foto på ensartet baggrund, mailfotos i jpg-format. Maks. 3 billeder.

Mail: antik@familiejournalen.dk

Det smukke vedhæng i sterlingsølv med integreret kæde kan åbnes og bruges som medaljon (her med et foto af din morfar). Det er et meget fint sølvsmedearbejde. Den verdenskendte sølvsmed og designer Georg Jensen (1866-1935) fremstillede utrolig mange flotte og fantasifulde smykker, og vi er ikke i tvivl om, at smykket er lavet hos ham.
Georg Jensen startede eget værksted i 1904, så det må være en tidlig ting derfra. En vurderingspris vil vi sætte til omkring 5.000 kr. Men prisen havde været mere end dobbelt så høj, hvis den havde været stemplet "GJ". Så det var en kostbar forglemmelse fra din morfars side!

Find flere vurderinger lige her

Læs mange flere vurderinger på Antik og Auktions hjemmeside