I hælene på Tonies tvillinger

Mandag, 11. maj 2009
af Redaktion
Følg årstidernes gang hjemme hos Tonie og hendes to piger på tre, Astrid og Rose
Tonie Ørvad Andersen er mor til tvillinger på tre - og til en frodig og lettere forpjusket have.Fotos: Anne Marie Øby
Tonie Ørvad Andersen er mor til tvillinger på tre - og til en frodig og lettere forpjusket have.Fotos: Anne Marie Øby

Af Tonie Ørvad Andersen

Vi er en moderne storfamilie med sammenbragte børn - fem mennesker betræder græsset her til hverdag; jeg, min kæreste Lars, hans voksne søn og vore to tvillingepiger, Astrid og Rose på tre år. I weekender og ferier runder pigernes 11-årige halvsøster Sigrid flokken af.
Haven er et vigtigt, rekreativt omdrejningspunkt for vores familie, men vi er også travle mennesker, og det ses unægteligt. Vi er altid de sidste på vejen, der får klippet hæk om sommeren, og jeg har tit sagt inderligt undskyld til vores søde nabo for skvalderkålene under hækken.

Vi elsker vor have
Men trods tidmangel, tvillingetravlhed og træthed elsker vi vores have og dens rigdom af blomster, bær, buske, træer og krydderurter. Missionen er at lade vore døtre få del i det sanselige hverdagsmirakel, det er, at se alting gro, grønnes og modnes. Selv mælkebøtter og skvalderkål - i beherskede mængder…


Og så smider vi lige jorden heri, Rose,
og ja, Astrid, så putter vi vand i, og så bliver det
rigtigt sjovt!

Vi takler de grønne udfordringer så godt, vi kan. Man behøver ikke pløje alle bede ned og lægge fliser overalt for at overleve som børnefamilie, bare man kan leve med lidt "støv i krogene".
Det gælder om at vælge sine kampe, vælge sine afgrøder og håndtere frodigheden efter bedste evne. Indimellem må man bare springe over, hvor havegærdet er lavest og gøre det let for sig selv. Det er ideer til dette, sammen med opskrifter, sjove oplevelser og nyttige indkøbstips om planter og tilbehør, som vi efter bedste evne vil give videre til læserne.
Velkommen i vor have - Astrid, Rose og jeg glæder os til at vise jer rundt i den i tiden fremover...

PS
Tonie Ørvad Andersen er Familie Journals Nyt og Nyttigt-redaktør og med egne ord "havetosse". Du kan læse mere om Tonie og hendes familie her


Er du havetosse som Tonie, så tag en rundtur på Isabellas
Jordbær som bunddække
Tid til tulipaner