Sommerferie på græsplænen

Mandag, 27. juli 2009
af Redaktion
I denne tid gælder det om at slippe havehandskerne og kontrollen
Astrid og Rose får sig en lille sommersnak om skyer og trækroner. Foto: Anne-Marie Øby m.fl.
Astrid og Rose får sig en lille sommersnak om skyer og trækroner. Foto: Anne-Marie Øby m.fl.

Vi har valgt at holde sommerferie i haven de første par år af tvillingernes liv, krydret med mindre udflugter. Når man er lille, er det nemlig en lige så stor oplevelse at se en brumbasse snuse til en enkelt lavendel i forhaven, som at se de store blålilla marker i Provence.
For os som børnefamilie, er det virkelig en gave at have en have! Og allerbedst fungerer den, hvis vi undlader at slå for store brød op, mens børnene er små, fandt jeg hurtigt ud af. Lige nu har de nemlig mere brug for mig og deres far til at gynge dem og lege med dem, end vi har for ukrudtsfri bede og en snorlige klippet hæk sommeren lang.

Feriekoloni på plænen
Krukkerne får vand, buskene kommer af med de bær, der tynger, og ærteblomsterne blomstrer løs, fordi de bliver plukket hver dag. Lidt lugen hist og pist bliver der også tid til, men ellers gør jeg mit bedste for også at smide havehandskerne, slippe kontrollen, sætte mig i sandkassen og bare lade fantasien slå sig løs sammen med børnene.
Græsplænen er vores feriekoloni i de tre uger. Pigerne og jeg elsker at ligge på et tæppe og tale om skyerne, og deres store halvsøster har lært os at tage dukkehuse med ud i det fri og lege med dem der.
Skvalderkålen lader vi stå, når vi leger - de er der jo også om aftenen, når børnene sover!

Af Tonie Ørvad Andersen

Købetips til haven


Tak for kærlig pleje
Græsplænen kommer på overarbejde, når den skal lægge ryg til spurtende børn, tunge svømmebassiner, brændende sol, osv. en hel lang sommer. Den vil derfor blive taknemlig for lidt kærlig pleje, når ferien er slut, f.eks. i form af dette gødningsmiddel, Super Gramino NPK 20-2-7 frr Weibulls.
Det indeholder mikronæringsemner som bl.a. langtidsvirkende kvælstof, og én gang gødning skulle række til hele sæsonen. 3 kg (rækker til 100 m2) 119,95 kr.

Set under lup
Haven er endnu sjovere, når man ser den under lup.
Denne søde model i træ med mariehøns på fra AM Leg koster ca. 49 kr., det samme gør glasset til sten, blade og insekter og notes/tegneblokken

Sid trygt og tørt
Et godt legetæppe er vigtigt, når der skal "leges igennem" i ferien. Er der fugtigt i græsset, så læg en voksdug under, med vokssiden nedad.
Dette søde, quiltede tæppe med underside af babyfløjl måler 150 x 150 cm og koster ca. 999 kr. fra Mamahome.

I denne uge kan du vinde en elektrisk beskærersaks fra Bosch
Følg Tonie og tvillingerne i haven her