Vinduesgartner

Fredag, 30. januar 2015
af Frank Kirkegaard Hansen
Adskillige spiselige planter kan dyrkes i vindueskarmen. Og du kan starte nu med de planter, som senere skal ud i haven

Det kan være sjovt at dyrke spiselige planter indendøre. Endnu varer det længe, inden vi kan høste de første afgrøder i køkkenhaven, men vi kan allerede nu så artiskokker indendørs.

I slutningen af februar kan vi så de første tomatfrø, så sæsonen er lige på trapperne.

Allerede nu kan du tyvstarte i køkkenvinduet og sætte hvidløg i krukker, så citronkerner og karse og tage stiklinger af basilikum.

Der er flere ting, der begynder at kunne dyrkes indendørs, nu hvor lyset vender tilbage.

Du kan også hente purløg og andet ude fra haven og få det til at skyde frem, når det kommer ind i varmen.

En anden mulighed er at "gendyrke" brugte grønsager. F.eks. kan du tage toppen af et løg og sætte det i en lille skål med vand. Så vil det skyde med nye, grønne spirer, der kan bruges som purløg.

Læs også: fem gode råd til dine potteplanter?

Dyrk ingefær og chili

Populære artikler på familiejournal.dk

Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Chiliplanter kan købes færdige i potter. Kontrollér dog, at det er en spisechili og ikke blot en pyntechili. Pyntechili kan ud over at være hårde og kedelige også være sprøjtet med diverse kemikalier, som ikke må bruges til madplanter.

Ingefær kan let dyrkes i en urtepotte. Læg et stykke ingefær øverst i en potte, blot lige dækket af jorden, og stil den et lyst sted, f.eks. i køkkenvinduet. Undgå skarpt sollys. Ingefæren får hurtigst fat, når den har synlige vækstknopper. De kommer dog frem, når den får lidt lys.