Lækre tips til grød og syltetøj

Onsdag, 17. august 2011
af Redaktion
Skal årets høst i haven bruges til hjemmelavede godter, så får du her læsernes bedste fif

Familie Journals læsere har masser af gode råd til, hvordan du kan gøre den hjemmelavede grød eller marmelade ekstra lækker.
Vi har samlet en buket til dig her:

Glat marmelade
B.C., Nyborg:
Når jeg har lavet jordbær-rabarbermarmelade, bruger jeg elpiskeren til at få alle klumper ud, når det er kogt godt igennem. Det kan børnebørn og andre rigtig godt lide.

Farve på marmeladen
Pedersen, Thisted:
Når man laver rabarbermarmelade, kan den godt komme til at se lidt bleg ud. Kom 3-4 brombær i, og den får en flot rød farve.

Lækker æblegrød
K.G., Silkeborg:
Når jeg laver æblegrød, moser jeg en banan med en gaffel ned i den kogte mos. Det giver en rigtig pikant smag.

Lækker æblekagerasp
H.E., Hobro:
Jeg laver selv min æblekagerasp ved at blande knuste makroner, lidt farin og kokosmel og rister det på panden. Det får en meget lækker smag.

Ingefærrasp
T.R., Auning:
Det sker, når jeg laver æblekage eller blommekage, at jeg i stedet for almindelig rasp bruger knuste ingefærsmåkager. Det smager rigtig dejligt - og forandring fryder som bekendt.

Lækker æblekagerasp
J.J., Glostrup:
Når jeg vil lave en lækker æblekage, bruger jeg flg. i stedet for rasp: Jeg knuser tvebakker og makroner og rister på panden med en klat smør og lidt mandelessens, det må ikke blive brunt. Smager herligt.

Lækker rabarbergrød
K.L., Højbjerg:
Når jeg laver rabarbergrød, er jeg begyndt at søde med farin. Det giver en anderledes og dejlig smag. Det er jo altid sjovt med noget nyt, og det er værd at prøve.

Læs også...
Gode råd, der gør din mad sundere
Test af saftpressere
Fem gode, gamle råd