Ingen mad om bord på flyet

Tirsdag, 13. marts 2012
af Redaktion
Det virmler med gebyrgribbe i flybranchen, fastslår forbrugerjournalist Pia Junø i et svar til Solveig, der ikke er tilfreds med behandlingen hos Spies
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Skriv til Pia

Forbrugerjournalist Pia Junø svarer hver uge på spørgsmål fra danske forbrugere.
Skriv til pia.junoe@familiejournal.dk

Pludselig var rejsen dyrere...

Jeg var for nylig ude at rejse med Spies Rejser. Jeg var ude hos bureauet og fik prisen på rejsen. Men da jeg skulle betale ved kassen, var rejsen pludselig blevet 675 kr. dyrere for to personer. Jeg undrede mig, men fik at vide, at det var for to gange a 150 kr. og to gange transport a 150 kr. samt ekspeditionsgebyr.
Da jeg ville undlade maden, da vi selv kunne tage noget med, fik jeg at vide, at det måtte vi ikke på grund af skærpede krav til hygiejne.
Jeg har erfaret, at andre danske rejseselskaber ikke har disse regler. Er det tilladt med sådanne krav
?
Solveig

Inden for flybranchen vrimler det med gebyrgribbe. Efterhånden er det nemlig blevet sådan, at prisen på flyrejsen kun består af selve flyveturen. Alt andet koster penge.
Vil du have bagage med, koster det ekstra. Skal du have noget at spise eller drikke om bord, koster det ekstra. Ja, hos nogle flyselskaber koster det endda ekstra, hvis du selv tjekker ind over computeren.
Det koster penge at betale med kreditkort osv. Ja, der er ingen grænser for opfindsomheden.
Flyselskaberne gør det selvfølgelig for at kunne prale med billigste rejser.
Så for at svare på dit spørgsmål: ja, det er næsten helt op til det enkelte flyselskab, om de vil kræve ekstra gebyrer. Ligesom det er op til det enkelte flyselskab, om det vil tillade, at folk medbringer deres egen mad om bord på flyet.
Mange hilsener Pia


Læs mere om Pia Junø

Vi tester hamburgerryg
Vi tester piskeris