Lars Lunds drivhus står fast i storme

Torsdag, 22. juni 2017
Tonie Ørvad
Drivhusekspert Lars Lund har sikret sit drivhus mod storme. Læs hans gode råd om stormsikring her og få tips til alt det, man kan bruge et drivhus til, udover at dyrke grøntsager.
Lars Lund, havejournalist for 14 dagblade, havebogsforfatter, drivhusekspert og meget andet, fylder år den 29 november, og på sin fødselsdag i 2015 fik han en gæst, han bestemt ikke havde inviteret! Gæsten hed Gorm, og selv om han kun blev en time, nåede han på sit meget korte, stormfulde besøg at nedlægge familiens helt nye drivhus og ”fælde” tre store fyrretræer!

Orkanen Gorm lavede ravage

Gorm var nemlig en orkan, som vi formentlig alle husker, og selv om Lars Lunds nye drivhus (som endnu var uden glas) stod solidt på en sokkel, væltede Gorm det med sine enorme vindmuskler. Lars Lund har ofte set og hørt om væltede drivhuse og havde også givet gode råd om læ i sine brevkasser mm.

Hvorfor vælter dit drivhus, mens naboens bliver stående?

Men al den ravage, som Gorm lavede, gjorde ham nysgerrig efter at finde kvalificerede bud på, hvorfor nogle drivhuse vælter, mens andre af selv den dårligste kvalitet holder stand. Han trak oplysninger ud fra forsikringsselskaber (for hvem en enkelt stærk storm koster millioner) og samarbejdede med Danmarks Teknologiske Institut (DTU) for at få facts og ikke formodninger. Ligeledes fik han gennem Drivhusklubben, Nordens største drivhusklub med over 20.000 medlemmer, og som han selv er initiativtager til, mange værdifulde oplysninger om og billeder af nyligt og tidligere kollapsede drivhuse. Hovedresultatet om de væltede huse var overraskende:

Har du husket at forankre dit drivhus?

Rigtig mange drivhusejere havde lavet et solidt fundament, som man også skal i forhold til anvisningerne, men man havde bare lige glemt at forankre husets rem til fundamentet! Eller man havde gjort det med tynde skruer, der bare blev revet op. Undersøgelsen gav også en række andre forklaringer, og den satte i det hele taget så mange tanker i gang hos Lars Lund, at det inspirerede ham til bogen ”Kom videre med dit drivhus”, som er en anderledes og nytænkende bog med mange gode bud på drivhusglæder. Da Lars Lund efter Gorm fik rejst et nyt drivhus og sat sidste punktum i bogen, var han og hans kone, Birthe, så venlige at invitere Familie Journal ind i deres nye hus til en rigtig god ”driversnak”. Vi besøgte dem en typisk dansk sommerdag med blandet vejr og kunne ved selvsyn fornemme, hvor meget et drivhus kan bruges i al slags vejr, hvis man indretter det alsidigt med både hjerte, sjæl og grøn fornuft. Se alle de flotte billeder fra besøget her:
Drivhus