44 kilo lettere - og et ton gladere

Torsdag, 9. april 2009
af Redaktion
Da Heidi vejede 114 kilo, brugte hun smarte frisurer til at holde folks blikke oppe ved hendes ansigt. I dag behøver hun slet ikke den slags tricks
Friendtex-bluse til 169 kr., denimvest til 299,95 kr. og knickers til 500 kr., begge fra Pulz Jeans, tørklæde fra Kamma Vintage til 500 kr., Jonathan Aston-strømper til 59 kr. og sko fra Friendtex til 249 kr. Foto: Claus Peuckert
Friendtex-bluse til 169 kr., denimvest til 299,95 kr. og knickers til 500 kr., begge fra Pulz Jeans, tørklæde fra Kamma Vintage til 500 kr., Jonathan Aston-strømper til 59 kr. og sko fra Friendtex til 249 kr. Foto: Claus Peuckert

Det er ikke nogen hemmelighed, at Heidi stadig længes efter gamle dage - dengang hvor pasta og chips ikke var rationeret eller forbudt. - Men bortset fra det er jeg fuldt tilfreds med min kostomlægning, smiler Heidi Klint Jensen, 28 år og vestjyde.

Kiloene sneg sig langsomt på
I dag kan vennerne fra hjembyen Esbjerg dårligt kende hende - for hun er blevet 44 kilo lettere og et ton gladere.
- Som teenager vejede jeg også de 70 kilo, som jeg gør i dag. Dengang dyrkede jeg fodbold, håndbold og ridning, fortæller Heidi, der måler 172 cm. Men som årene gik og festerne med vennerne tog til, sneg kiloene sig også på.

For tung til at løbe
I 2007 flyttede hun til København, hvor hun i dag stortrives med to job - hun er vagtassistent og kører alarmpatruljevagt for G4S. For godt et års tid siden kom Steven ind i hendes liv, og nogenlunde på samme tid besluttede hun sig for, at de 114,4 kilo nu skulle reduceres til en vægt, der var til at leve med. Eller rettere løbe med.
- Efter en løbetur med en veninde kunne jeg godt mærke, at især mine lægge havde svært ved at bære vægten, erkender Heidi. Samtidig var der et par venner, der gerne ville have hende med i en madklub, hvor der blev lavet mad efter De Danske Vægtkonsulenters principper.

HÅRET SOM BLIKFANG

Frisør Nina Schackinger fra Dacapo i Badstuestræde i København gav Heidi en smuk honninggylden bundfarve, som fremhævede hendes lyse spidser.
Pagefrisuren blev klippet med en hel anden fylde, og vægten blev lagt på en fyldig nakke og kort hår på toppen, så der blev plads til pjusk og så den fine kontrast med asymmetrisk linje i front. Kortere i den ene side og den anden side med et par lange længder.
Redkens gode præparater blev brugt til at give fylde og hold.

De Danske Vægtkonsulenter
I februar i fjor mødte en stålsat Heidi op hos De Danske Vægtkonsulenter på Østerbro.
- Min konsulent, Pernille Møberg, har givet mig en helt fantastisk vejledning og opbakning, siger Heidi, der flittigt har brugt DDV's kogebøger og som stadig væk har sin madklub.
Undervejs fik Heidi dog ét problem: Kæresten tabte sig nemlig også - og det havde han slet ikke behov for.
- Men det fik vi justeret, siger Heidi, der også for længst har fået justeret "julen", der kostede 900 gram.
- Jeg bliver i den grad bakket op af Pernille og Steven, siger den seje vestjyde, der også er blevet klogere på sig selv undervejs:
- Mine venner kan dårligt kende mig igen, men jeg kan godt se, at min egen regel om, at hvis folk ikke kunne lide mig, som jeg var, så var det deres problem, ikke var den bedste løsning.
- For naturligvis skulle jeg også selv tage stilling til min størrelse og gøre noget ved den ...

Af Ulla Linneman

Se også...
Kostomlægning for livet
Læs mere om De Danske Vægtkonsulenter eller meld dig i Familie Journals Vægttabsklub

Se også stor jeansguide her...