Benforlængelse: Cecilie er 10 cm højere

Onsdag, 11. maj 2016
af Claus Gjedsig. Foto: Henrik Bjerg
Cecilie Udklit Sørensen var 142 centimeter høj. I dag er hun 152 takket være computerstyret teknik. Hendes benforlængelse har ikke været uden nedture, men i dag vil hun videre i livet med store skridt.

Cecilie Udklit Sørensen var omkring 10 år, da hun stoppede med at gro. Hun målte da 142 centimeter. – I begyndelsen betød det ikke så meget, men efterhånden voksede kammeraterne fra mig i højden. Men de hverken drillede eller mobbede mig. Det skete først, da jeg skiftede skole. Så kom chikanerierne. Ordet ”dværg”, som specielt de ældre drenge kaldte mig, klinger stadig uhyggelig negativt i mine ører. Hun vidste, at der ventede hende og hendes familie meget store udfordringer, da hun havde besluttede sig for at få en benforlængelse. Men hun var klar til at tage kampen op.

En hård benforlængelse

Cecilie fik opereret et ben ad gangen. Først venstre lår og derefter det højre lår. Hefter gik man i gang med skinnebenet på først venstre og så højre ben.

– Det ene ben groede hurtigere sammen end forventet. Derfor satte de mig op til at forlænge fem gange i døgnet. Det var mere, end mit venstre ben, som var det første, der blev opereret, kunne klare. Det låste sig simpelthen fast, så jeg ikke kunne strække det ud. Derfor måtte jeg til fysiurgisk behandling hver dag i halvanden måned. Desuden skulle Mikkel presse mit knæ ned. Det gjorde virkelig ondt.

Læs også om Konrad, der er født med et kortere ben og er i behandling for at få det forlænget

Udfordringerne gjorde, at Cecilie på et tidspunkt næsten ikke kunne klare mere.

Kunne eksplodere af lykke