Min Konrad skal nok blive fodboldspiller

Mandag, 17. oktober 2011
af Anne Kjøge
Kristine Kristensen og Kasper Lykke Nielsens søn blev født med en misdannelse - men den lille dreng er i dag i trygge hænder hos en specialist, som opererer hans ben længere
Mor Kristine har haft mange ture til Aalborg Sygehus med lille Konrad Foto: Henrik Bjerg
Mor Kristine har haft mange ture til Aalborg Sygehus med lille Konrad Foto: Henrik Bjerg

Toårige Konrad færdes så hjemmevant på det store sygehus, fordi han er kommet der regelmæssigt, siden han blev født. Han kom til verden med et langsomt ben, som en lidt ældre kammerat fra børnehaven har valgt at forklare det. Eller som Konrads mor, Kristine Munk Kristensen, ret sødt siger: Konrad er specialdesignet!
Allerede da Kristine var gravid og skulle skannes, opdagede man, at noget ikke var, som det skulle være.
- På skanningsbilledet kunne vi straks se, det var en dreng, men så rodede hun sådan rundt med skanneren, mens hun forsøgte at se hele hans krop, og pludselig kunne jeg selv se, at der var forskel på benene.
- Er det ene ikke anderledes, spurgte jeg. - Jo, svarede hun, - jeg henter lige overlægen...

Fodboldstøvler
Overlæge Knud Stenild Christensen på Aalborg Sygehus er som en af de eneste i hele Norden i stand til at forlænge ben. Og det er ham, Konrad har været i hænderne hos.
I dag er forskellen på hans ben halvanden centimeter. Det er en langsommelig proces, men spørger man overlægen, om Konrad kommer til at spille fodbold, svarer han ja uden et kvart sekunds tøven.
Kristine og hendes mand, Kasper Lykke Nielsen, har i forvejen fireårige Aksel, og familien bor i Skagen.
- Med en dreng i forvejen ønskede jeg mig en pige, men i dag er jeg glad for, at vi fik en dreng til. Konrads ben-problem ville givetvis have fyldt mere hos en pige, der gerne vil gå i fine sko - og senere stilletter og den slags, siger Kristine.

Kan ikke sidde stille
Konrad måtte igennem sin første operation, da han blot var fem måneder gammel. Da han så blev halvandet år - i marts i år - gennemgik han næste operation. Her satte overlæge Knud Stenild Christensen det særlige stativ fast på Konrads ben.
Det lyder som noget nær tortur, men Konrad havde ingen smerter, og da han lige havde lært at gå, nægtede han at sidde stille trods stativet. Resultatet var, at han hurtigst muligt måtte have en gænge under, så han kunne støtte på foden.
- Vi har hele tiden fået at vide, at Konrad skal have lov til at udfolde sig og gøre det, han kan. Og han er ikke sådan en, der lader sig standse af ret meget. En værre bandit, ler Kristine.

Læs også...
Blev mor på trods af sygdom
Til OL trods et mistet ben
Chef for mor