Bøf med spejlæg til morgenmad

Søndag, 11. marts 2012
af Greta Johannsen
Der var blevet lidt vel meget af Ulrik og Johnny, syntes deres koner. Derfor endte de to mænd hos Lillemor Stobbe i Humble på Langeland. Hun har nemlig den perfekte slankekur for mænd, som elsker god, gammeldags mad
Foto: Birger Vogelius
Foto: Birger Vogelius

Hverken Ulrik Hansen eller Johnny Hansen havde særlig travlt med at nå hen til deres aftale i Humble på Langeland. Faktisk slæbte de næsten fødderne efter sig de sidste meter hen til Lillemor Stobbes dør, for her var de jo hver især ved indgangen til et nyt liv, der helt sikkert ville indebære en masse grønsager, kildevand og motion i uønskede mængder. Sådan plejede det at være, når de skulle på slankekur, og hvorfor skulle det være anderledes denne gang?

Ikke til at tro
Alligevel blev mødet hos Lillemor en kæmpe succes for især Johnny.
- Jeg fik en madplan, der gik ud på, at jeg gerne skulle spise både stegt fisk, bøf med løg, bacon og gerne med mayonaise. Min kone, Tina, troede, det var løgn, da jeg kom hjem, siger han. Faktisk tænkte hun et øjeblik på at kontrollere ham.
Johnny er fisker, og det har Ulrik også været i over 20 år, før han blev pedel på en skole.
En arbejdsdag begyndte med en bøf med løg eller bacon og æg klokken fem om morgenen fulgt op af stegt fisk og så noget mere kød - og nu var det oven i købet en god ting at gøre, fik de at vide.

Masser af kød
- Der er ikke tale om mirakler eller slankekur. Det er en ganske almindelig kostomlægning. Det handler i al sin enkelhed om, at man skal spise så mange proteiner, man overhovedet kan overkomme og sige farvel til næsten alle kulhydraterne. Det betyder, at det er slut med hvidt brød, kartofler, pasta og ris, fortæller Lillemor Stobbe.
Det eneste afsavn, de herrer har lidt, var rødkålen juleaften. Den er forbudt, fordi der er sukker i. Og så er der selvfølgelig det med fyraftensbajeren. Det kan ikke længere lade sig gøre.
Johnny har tabt 35,5 kilo og Ulrik 23 kilo.

Læs også:
Elly er påmønstret som skibshund
Saboterer din partner dit vægttab?