Charles tante er tilbage

Tirsdag, 12. september 2023
Af Johan Isbrand og Anita Banner
Foto: Claus Fisker.
Dirch Passer iklædt kjole og paryk satte gang i lattermusklerne, da filmen "Charles tante" fik premiere i 1959. Nu kan du opleve den muntre historie på Fredericia Musicalteater med Lars Mølsted i hovedrollen. En vigtig ting er dog blevet ændret i forhold til filmen.
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men Lars Mølsted og Donna Lucia d’Alvadorez er en og samme person.
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men Lars Mølsted og Donna Lucia d’Alvadorez er en og samme person.

Charles og Peter vil på date med Laura og Lone, hvilket ikke er muligt uden en anstandsdame. Løsningen bliver at klæde vennen Ditlev ud som Charles’ tante, Donna Lucia d’Alvadorez, og så kører forviklingskomedien ellers derudaf for fuld udblæsning.

Lars Mølsted, Magnus Bruno og Mikkel Emil Lynge Nielsen som Ditlev, Charles og Peter i musicalversionen af "Charles tante", Fredericia Musicalteater, 2023.
Foto: Søren Malmose

”Charles tante” tog danskerne med storm på film og teater i 1950’erne. Nu er Dirch Passer blevet erstattet af skuespiller og sanger Lars Mølsted, og han er helt klar over, at det er en stor arv, han skal bære videre i rollen som Donna Lucia d’Alvadorez, så han er gået til rollen med en vis ærefrygt.

– Det er jo kæmpestore sko at fylde ud. Men den frygt kan man ikke tage med sig på arbejde. Man må gå løs på rollen, som var det enhver anden. Men i og med, at historien foregår i 50’erne blandt folk, der går med stråhat og jakkesæt, prøver vi naturligvis at ramme den tydelige og korrekte udtale, der hører tidsperioden til, fortæller Lars Mølsted.

Dirch Passer i rollen som Ditlev klædt ud som Charles’ tante, Donna Lucia d’Alvadorez, i filmen "Charles tante".
Dirch Passer i rollen som Ditlev klædt ud som Charles’ tante, Donna Lucia d’Alvadorez, i filmen "Charles tante".
Foto: TV2

Nye, stærke kvinderoller

Forestillingen på Fredericia Musicalteater er blevet til en musical og har fået tilføjet nye sange. Desuden er historien blevet tilpasset en smule, så den har en mere nutidig tankegang.

– Ja, især kvinderollerne har fået en overhaling og er blevet til stærke, bevidste kvinder, der svarer til vore dages kvindebillede, siger Lars Mølsted og tilføjer:

– Bortset fra det læner historien sig op ad en gammel, komisk tradition, som bygger på det eviggyldigt sjove i, at en mand klæder sig ud som kvinde, og at hans omgivelser ganske enkelt ikke kan forestille sig, at der er en mand inde bag skørterne og parykken. Resultatet er vanvittig morsomt og lige så fjollet som i den gamle film. Og nok er kønsopfattelserne mere udflydende i dag end dengang. Men jeg kan garantere, at jeg ser præcis lige så kikset ud i kjole, som Dirch gjorde.

Skuespiller Lars Mølsted blev uddannet på Det Danske Musicalakademi i 2010. Siden 2011 har han været fastansat skuespiller ved Fredericia Teater.
Skuespiller Lars Mølsted blev uddannet på Det Danske Musicalakademi i 2010. Siden 2011 har han været fastansat skuespiller ved Fredericia Teater.
Foto: Claus Fisker.

Let til latter og tårer

Det kan Lars Mølsteds kone og børn vist skrive under på. I hvert fald fortæller skuespilleren, om sidst han grinede:

– Jeg havde taget en af de mandshøje reklamefigurer af mig selv iført hat, paryk og kjole med hjem, og da min 5-årige søn så den ved morgenbordet, udbrød han: ”Far, var der ikke andre, der gad have det på?”

Lars Mølsted er efterhånden en garvet musicalskuespiller, der både har haft hovedroller i ”Klokkeren fra Notre Dame” og ”Cats”. Han har en professionel tilgang til faget, men det betyder ikke, at et stykke ikke kan få ham til at græde.

– Da jeg så min gode ven og kollega Diluckshan Jeyaratnam spille hovedrollen i Broadway-succesen ”Hamilton”, fældede jeg så mange tårer, at jeg til sidst ikke orkede at tørre dem væk. Forestillingen fortæller historien om USA’s grundlæggelse med rapmusik på lydsiden og lutter farvede skuespillere på rollelisten. Og det var især de medvirkendes store engagement, der rørte mig, slutter Lars Mølsted.

Læs mere om forestillingen ”Charles tante” på fredericiamusicalteater.dk.