Charlotte Fich spiller med grise

Mandag, 19. oktober 2009
af Redaktion
Folkekære Charlotte Fich er kommet i særpræget, men charmerende selskab i forestillingen ”Ach du lieber…”, hvor hun deler scenen med syv vaskeægte grise
 Charlotte Fich med grisen Taiko, Foto: Flemming Nielsen
Charlotte Fich med grisen Taiko, Foto: Flemming Nielsen

Når Charlotte Fich kalder den kvikke og kælne Taiko til sig med en bid æble og et rapt "Kom!", kunne man godt få den tanke, at hun har været hundetræner i et tidligere liv. Eller rettere: grisetræner. For omdrejningspunktet i forestillingen "Ach du lieber…" er nemlig grise: Syv af slagsen, som alle er udgået fra Det Nordsjællandske Griseakademi, som er oprettet med det ene formål at træne og uddanne firbenede aktører til det anderledes teaterprojekt. Og den populære skuespiller og sangerinde Charlotte Fich nyder omgangen med de mildest talt usædvanlige kolleger: - Jeg elsker dyr. Som barn var jeg en rigtig hestepige. Og i årenes løb har jeg både haft fugl, hund og kat, fortæller den 48- årige skuespiller, som den dag i dag er hundeejer. - Jeg har i øvrigt passet grise i mine unge år, da jeg gik på efterskole.

Taiko og Charlotte er kollegaer på scenen

Forestillingen, som er udtænk og instrueret af Madeleine Røn Juul og Thomas Hejlesen, bliver opført på Det Biovidenskabelige Fakultet, Dyrlægevej 82 på Frederiksberg frem til og med den 21. november.
Alt i alt en absurd fortælling om menneskers forhold til dyr og natur. Og hvis tilskueren undervejs gør sig nogle tanker om, hvordan vi behandler de firbenede, har folkene bag forestillingen nået deres mål.

Af Johan Isbrand

Læs også
20 kvinder syr 214 kostumer