Danmarks bedste kæreste: De fandt kærligheden i sorgen

Lørdag, 6. august 2016
af Maja Kristine Lorentzen. Foto: Alex Tran
Steen og Susanne mistede begge deres ægtefæller til kræft. De kondolerede hinanden på Facebook og begyndte at bearbejde sorgen sammen. Efter nogle måneder gik det op for dem begge, at de var blevet forelskede. Susanne mener, at Steen er Danmarks bedste kæreste.
Danmarks bedste kæreste

Ved årsskiftet i 2013-2014 mistede to gamle kolleger, Susanne Rømer og Steen Pedersen, begge deres ægtefæller til kræft med fem dages mellemrum. De kendte ikke rigtig hinanden, men var venner på Facebook og kondolerede hinanden. Det endte med at blive starten på en kærlighedshistorie. Susanne er helt sikker på, at det er Steen, der er Danmarks bedste kæreste. – Vi er ikke bekvemmelighedskærester. Absolut ikke. Jeg nærer den samme dybe kærlighed for Steen, som jeg gjorde for min afdøde mand. Var han ikke død, var det ham, jeg var sammen med. Nu er det så Steen. Til mine dages ende, siger Susanne. Læs også om Lizandra, der mener, at Daniel er Danmarks bedste kæreste Den 29. december 2013 døde Susannes mand Erik. Det var kun halvanden uge efter, han havde fået konstateret lungekræft. Sygdommen blev opdaget meget sent i forløbet, fordi han var i god fysisk form. – Den nat, min mand døde, skrev jeg på Facebook, at jeg var meget, meget ked af det, fordi min elskede var gået bort. Jeg fik en masse kondolencer, og en af dem var fra Steen, fortæller Susanne. Fem dage senere skriver Steen det samme på Facebook, og Susanne kondolerer. Hans kone, Winnie, gik også bort på grund af lungekræft. Hun havde et længere sygdomsforløb og endte sine dage på et hospice.

Sorgkammerater

Hånd i hånd

Læs også om, hvordan Kirsten kom videre efter tabet af sin mandI Familie Journal nr. 32 kan du læse om, da Steen fik en blodprop, og hvordan det var et grimt flahsback for Susanne. Du kan også læse om, hvorfor de to har lovet hinanden at være sammen i mindst 30 år.