Derfor er katte bange for agurker

Torsdag, 28. april 2016
Af Maja Kristine Lorentzen
Ifølge flere videoer på YouTube er katte ufatteligt bange for agurker. Men hvad er det ved den uskyldige grønsag, som gør dem så forskrækkede?

Overalt på nettet støder man på videoer af katte i sjove situationer. En trend er i øjeblikket, at katte ifølge adskillige videoer på YouTube er ufatteligt bange for agurker.

I dette kortere sammenklip af flere videoer ses katte i færd med dagligdagens gøremål, når man er kat. De får pludselig øje på en agurk og flyver igennem luften af ren og skær forskrækkelse.

Men hvad er det ved den uskyldige grønsag, som gør katte så bange?

Ifølge Con Slobodchikoff, der er amerikansk forsker i dyreadfærd, så skyldes det, at katte har en naturlig og instinktiv frygt for slanger. Og agurken ligner i kattes optik til forveksling en slange. Ved at hoppe op i luften, så undgår de at blive bidt af slangen – eller agurken.

Han understreger dog, at det ikke er en god idé at teste, om ens egen kat er bange for agurker, da det kan forårsage vedvarende psykisk skade hos katte, når de får sådan et chok – de kan sågar også blive bange for de omgivelser, hvori de så agurken.

Se også tre nysgerrige katte, der får en uventet karruseltur