Elvis-klassikere på stribe

Mandag, 25. oktober 2010
af Redaktion
Tag med i mindernes biograf med ”Kongen”
Romantik var der altid i luften, når Elvis rullede sig ud på lærredet ? her med Yvonne Craig i ?Kissin? Cousins? fra 1964
Romantik var der altid i luften, når Elvis rullede sig ud på lærredet ? her med Yvonne Craig i ?Kissin? Cousins? fra 1964

Af Johan Isbrand
Foto: All Over

I denne uge handler det om film i Familie Journals cd-serie "100% Elvis" - heraf titlen "Movies".
Det er muligt, at Elvis' spillefilm sjældent var stor kunst. Men musikken og ikke mindst titelsangene, som er samlet på den aktuelle cd, er en fryd for ørerne
Det er en ganske særlig samling af Elvis-sange, du kan købe sammen med dit blad i denne uge. På ugens cd får du nemlig historien om Elvis' filmkarriere fortalt gennem filmenes titelsange.
Sådan en har de ikke alle, men 24 sange er det blevet til. I historisk korrekt rækkefølge.

John Lennon har humoristisk sagt, at det var "en
god tjans" at lave film som Elvis: På stranden
omgivet af skønne kvinder i bikini som i
"Girls! Girls! Girls!" fra 1962

To gengangere
Resultatet er en cd, som er perfekt til at vække minder. Titelmelodierne er nemlig i høj grad bærere af minder, hvorimod de færreste formentlig husker, at en Elvis-klassiker som "Return To Sender" rent faktisk er fra en film, nemlig "Girls! Girls! Girls".
Ovennævnte princip er også baggrunden for, at man her undtagelsesvis finder to gengangere fra rock-cd'en. "Jailhouse Rock" og "King Creole" kan nemlig ikke undværes på nogen af de to samlinger. Men selv, når man fraregner dem, får køberen i denne uge stadig mere for pengene end de 20 sange, som er standarden i vores "100% Elvis"-serie.

DET FÅR DU


Elvis var rockens konge, og de 20 sange på denne første cd i samlingen emmer af alt det, der begejstrede ungdommmen, bekymrede deres forældre og gjorde Elvis til superstjerne.
Med denne første cd følger i øvrigt en gratis samlekassette, der kan rumme hele serien.

I DENNE UGE:
Denne uges cd har overskriften "Inspirational" - en betegnelse for sange om religiøse og spirituelle emner. Da Elvis livet igennem var et søgende menneske, rummer disse sange en nøgle til ham som person.
1. If I Can Dream
2. Crying In The Chapel
3. Amazing Grace
4. Danny Boy
5. In The Ghetto
6. Mama Liked The Roses
7. An Evening Prayer
8. Put Your Hand In The Hand
9. You'll Never Walk Alone
10. How Great Thou Art
11. I'll Take You Home Again Kathleen
12. He Is My Everything
13. A Thing Called Love
14. And The Grass Won't Pay No Mind
15. If That Isn't Love
16. Help Me
17. Only Believe
18. Wonderful World
19. Bridge Over Troubled Water
20. The Impossible Dream

Øjeblikke med kongen
Her i efteråret har Familie Journal alle tiders tilbud til læserne: Sammen med bladet vil man til fordelagtig pris kunne købe en sand perlerække af cd'er med de største musikalske øjeblikke, "Kongen" har givet os.
Blad + cd koster 70,50 kr.
Cd'erne kan også købes i vores shop.

Hvor meget ved du om Elvis? Tag vores Elvis-test her...

Otte sider af Elvis
Hvis Elvis Presley stadig havde levet, ville han i år være blevet 75 år. Familie Journal og Sony Music hylder i den forbindelse "Kongen" med en serie cd'er under den fælles titel "100 % Elvis".
De i alt otte opsamlinger med hver sit tema viser, at han ikke bare var rockens nummer et, men mestrede det meste. Overskrifterne er henholdsvis Rock, R&B, Movies, Inspirational, Country, Love, Live og Christmas.
Prisen pr. cd er 42 kr., når den købes sammen med bladet, og den samlede pris for blad og cd er således 70,50 kr.

Få lidt Elvis-lyd her
Vind Viva Elvis her