Få dit nye hjem til at skinne

Torsdag, 1. september 2011
af Redaktion
Når dine børn flytter hjemmefra, er det nødvendigt at finde kost og spand frem. Men det behøver ikke koste alverdens at få piftet det nye hjem op.
Foto: Hans Ole Madsen
Foto: Hans Ole Madsen

Ann-Alicia Thunbo Ilskov giver dig her en guide til, hvad du skal bruge for at få din nye bolig helt ren. Hun har sammen med en veninde startet hjemmesiden Husmoderen.dk.

Opvaskemiddel
Det første produkt, du skal lægge i vognen, er opvaskemiddel - gerne det billige. Et par dråber af dette vidundermiddel kan bruges, når der skal vaskes vinduer, tørres støv af, fjernes fedtpletter på tøjet, vaskes gulv, eller sågar når toiletkummen skal skinne, inden mor kommer på visit.

Eddike
Det næste middel, du skal forkæle din rengøringsspand med, er eddike. Helt almindelig lagereddike er din nye bedste ven, som kan bruges til bl.a. afkalkning af el-kedlen, rengøring af fliserne i badeværelset, vinduesvask, når dårlig lugt skal fjernes efter gårsdagens fest, eller hvis du vil fjerne svedlugten i løbetøjet.
Du må ikke bruge eddike til marmor eller andre kalkholdige sten, men til de almindelige fliser i badeværelset kan det sagtens bruges.

Universalrengøringsmiddel
Er du ikke god til at gøre rent løbende, og vil du hellere gøre rent en gang om måneden, så er det godt med et universalrengøringsmiddel. Det er mere hårdført og kan være bedre til gulvvask og til at fjerne støv med, hvis rengøringen er mere grum, end hvad der samler sig på to uger.

Rengøringsaccessories
Håndklæder eller viskestykker er gode til at duppe pletter med. Så smid aldrig gamle viskestykker eller håndklæder ud og spar penge.
Mikrofiberklude er endnu en vidundergenstand, der er fantastisk at have i skabet. Disse klude kan bruges i tør tilstand til f.eks. at fjerne støv af fine træ­møbler.
Gummihandsker er gode at have, hvis man gerne vil beholde sine fine bløde hænder. Det gode ved dem er, at de er at finde i mange forskellige farver og kan derfor være med til at peppe rengøringsritualet lidt op.
Husk ligeledes også gulvklude, en spand, skuresvampe, evt. en gulvmoppe, en støvsuger og en kost med fejebakke.

Få tips og tricks til dine børn, når de skal flytte hjemmefra
Og find det du mangler til det nye hjem i Familie Journals Shop - og spar penge