Friskolen blev Jacobs redning

Mandag, 30. august 2010
af Redaktion
Dorthes søn Jacob har ADD og har haft store problemer i skolen. Dorthe kæmpede som en løvemoder mod systemet indtil Jacob endelig blev optaget på Hjelm Hede Friskole
Foto: Henrik Bjerg
Foto: Henrik Bjerg

Jacob har fået diagnosen ADD, der er betegnelsen for en indadvendt opmærksomhedsforstyrrelse. Jacob mistrivedes voldsomt i skolen, og derfor var det en velsignelse fra oven, da Hjelm Hede Friskole tilbød ham en plads hos dem.

Fik ingen hjælp
Jacobs mor, Dorthe, var desperat og frustreret over, at ingen kunne hjælpe hendes søn ud af mobbe-helvedet i skolen. - Jeg har forsøgt alt, og kimet alle instanser ned, men jeg fik absolut ingen hjælp, lige meget hvor jeg henvendte mig, siger Dorthe. Nogen tid forinden havde Dorthe forsøgt at få Jacob optaget på Hjelm Hede friskole, som dengang ikke kunne modtage ham. Derfor var det en fantastisk overraskelse, da friskolen ringede og tilbød Jacob en plads. - Jeg jublede og græd på samme tid, husker Dorthe.

Nu elsker jeg at komme i skole, jubler jacob

Endelig er Jacob glad
Jacob vil helst glemme fortiden. Han vil meget hellere fortælle om, hvordan han har det i dag. - Nu er jeg en del af en klasse - nej faktisk hele skolen, for her leger alle med alle, siger Jacob. - Her er ingen lærere, der skælder ud, og de brænder for deres arbejde og for friskolen, tilføjer Dorthe. Hun er dybt taknemmelig for at hendes søn nu er glad igen. - Nu ved jeg, at jeg ikke er dum og anderledes. Jeg er bare Jacob. En rigtig glad og lykkelig Jacob, tilføjer Jacob.

Af Claus Gjedsig

LÆS OGSÅ:

Kærligheden hjalp Lise
ud af misbrug og prostitution

Dorthe opfandt
angst-armbånd

Mor kom med på moden