Genfandt lykken efter 40 år

Mandag, 22. september 2008
af Mary Steengaard, Foto: Poul Anker Nielsen
Det var tilfældigheder, der gjorde, at ungdomskæresterne Lis og John blev forenet på ny.Nu slipper de aldrig hinanden igen.

Hvis ikke Johns lillebror Torben var begyndt at arbejde på samme plejehjem som Lis, er det ikke sikkert, at Lis og John havde mødt hinanden igen. Den aften Lis opdagede, hvem Torbens storebror var, væltede fortidens minder ind over hende.

Hemmelig kærlighed
- Selv om der var gået næsten 40 år, og jeg havde haft et langt liv med to ægteskaber, barn og alverdens udfordringer, havde jeg aldrig glemt John, fortæller Lis, som var forlovet med John i sine unge dage. Parret måtte dog holde deres kærlighed hemmelig for forældrene, der ikke billigede deres kærlighed. Lis´ forældre accepterede omsider kendsgerningerne, men anderledes var det med Johns forældre.
-Hjemme hos ham hed det sig, at jeg bare var "en af vennerne", fortæller Lis.

Et bittert brud
Efter halvandet år gik John imidlertid fra Lis - uden forklaring.
- Han troppede pludselig op en dag og forlangte at få sin ring igen, fortæller Lis, der blev sønderknust. Ulykken blev ikke mindre af, at Lis opdagede, at hun var blevet gravid.
- Da mine forældre fandt ud af det, rådede de mig til at få en abort. Jeg var jo kun 16 år. Det var virkelig hårdt, og jeg følte jo, at jeg slog et lille, uskyldigt menneske ihjel, siger Lis, der siden har været gift to gange og fået et barn. Også John blev gift og fik børn med en anden.

Endelig sammen
- Min bror ringede og fortalte mig, at han havde mødt Lis, så jeg bad ham straks om at give hende mit telefonnummer, fortæller John. Den første telefonsamtale udviklede sig til mange lange af slagsen, og til sidst måtte Lis og John mødes, trods Lis var gift til anden side. Men hendes mand var syg og 30 år ældre, så Lis besluttede, at hun ville lade sig skille. Kærligheden til John var for stor, til at hun kunne ignorere den. Beslutningen blev fejret med en rejse til London, hvor John friede til sin Lis under BigBen. Endelig blev parret genforenet efter 40 lange år.