Hanne-Vibeke Holst vil ikke såre andre

Tirsdag, 1. april 2014
af Redaktionen, redigering Mette Skøtt
Forfatteren nøjes ikke med at skrive bøger til os danskere, hun læser også en masse selv, og er ikke typen der giver op, bare fordi bogen ikke falder i hendes smag
Foto: Maria Sattrup
Foto: Maria Sattrup

Hun er en af Danmarks største forfattere og har senest udgivet bogen "Knud, den store" om sin egen far, og så er hun selv ivrig læser af alt skinds litteratur, som hun ikke lægger fra sig, selvom de er dårlige. Hun bliver ved til den bitre ende, svarer hun på spørgsmålet om, hvorvidt hun har opgivet bøger:

-… Generelt læser jeg dog til den bitre ende. I teatret går jeg heller ikke i pausen, selvom jeg keder mig. Det kunne jo være, man gik glip af noget. Desuden ville det også være synd for de medvirkende og forfatteren.

For Pernille Højmark tog det en bog, før hun sluttede fred med sig selv

De få bøger, hun har opgivet, har været et par krimier og en enkelt om Søren Kierkegaard, og det er jo ikke mange, når man som hun er 54 år og har læst siden "Mads og Mette" bøgerne.

De eventyrlige fortællinger

Det spænder bredt hvilke bøger Kirsten Holst læser, og hun har netop læst den meget omtalte Yahya Hassan, som hun klart vil anbefale til andre, og selv vender hun altid tilbage til en anden stor dansker. Nemlig Henrik Pontoppidan og bogen "Lykke-Per".

En af de store film sidste år var om hesten Tarok - læs den rigtige historie her

Skal forfatteren tænke på en film, som har klaret processen fra bog til lærred godt, så er det dog ikke en dansk alvorlig en af slagsen, hun tænker på. Det er en, der bevæger sig i en helt anden genre og brillerer med et enestående eventyrligt univers. Harry Potter.

Læs også: Amin Jensen fuld og pladeaktuel

- Jeg synes faktisk, at Harry Potter-filmatiseringerne er ret vellykkede. De har formået at tilføre universet mere energi og endnu mere fantasi, så man vitterligt suges ind i den eventyrlige fortælling.