Her kan alle være sig selv

Torsdag, 21. maj 2015
af Mary Steengaard, foto: Niels S. Andersen
Bornholms Mosteri sætter en ære i at ansætte sårbare borgere, og det er blevet en livsstil at give plads for hinanden.

Hundredvis af klare flasker kører støt og roligt af sted på rullebåndet, sirligt placeret af Niels med det ægte bornholmske efternavn Kofoed. Hver dag fra klokken otte til 14 sørger Niels for, at hans kolleger længere nede ad båndet har nok at lave.

- De er jo afhængige af, at flaskerne kommer i en lind strøm, fortæller den 48-årige bornholmer, der elsker sit job på Bornholms Mosteri.

Væk med ensomheden

Niels har været i arbejdsprøvning på mosteriet i fem måneder.

- Jeg håber inderligt, at jeg får lov til at fortsætte, for her er dejligt at være, og jeg har en masse gode kolleger. Jeg bor alene sammen med min kat på et landsted udenksfor Rønne, og det kan godt blive lidt ensomt, så jeg synes, det er skønt at have det her job.

Læs også om Tobias, der fik en ny farmor gennem Projekt Bedste Ven

Niels er ikke alene om at værdsætte jobbet på mosteriet.

- Vi er omkring 20 ansatte i alt, fortæller Pia Kaspersen, der de sidste fire år har været ansat i fleksjob og dagligt sørger for kontorarbejdet i den store virksomhed.

Trafikulykke ødelagde ryggen

- Jeg startede her, fordi jeg på grund af en trafikulykke fik smadret min ryg og derfor ikke kunne videreføre min sygeplejeuddannelse. Jeg hørte om mosteriet og spurgte på kommunen, om jeg ikke kunne blive ansat her, og heldigvis fik jeg lov til det.

Populære artikler på familiejournal.dk

Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Selv om selve det at være med til at lave gode kvalitetsprodukter og filosofien bag mosteriet for Pia er det vigtigste, giver samarbejdet med kollegerne også god mening.

Socialt ansvar

- Kernen i Bornholms Mosteri er socialt ansvar. Det handler om at skabe beskæftigelsesmuligheder for udsatte personer. Og det bliver ganske enkelt en livsstil at være her, for samtlige personer, der arbejder her, er jo en slags sårbare borgere.

At være i samme båd betyder, at vi alle udvikler en stor rummelighed og tolerance over for hinanden. Hér kan man komme, selv om man har en dårlig dag, og det er helt legalt at vise sit ærlige ansigt uden facade.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.