Hul i hovedet at være så høj

Onsdag, 16. november 2011
af Redaktion
– Det er da sket, at jeg har fået buler, fordi jeg har ramt hovedet mod loftet, fortæller Liv-Maria Malmberg, som er rigtig træt af at være højere end alle andre. For hvad hjælper det, at ens mor synes, man er smuk og skøn, når jævnaldrende piger fniser – og drengene skynder sig væk...
Mor Tinna i gang med tommestokken. Resultatet er en 192 cm høj og smuk datter. Foto: Torkel Dyrting
Mor Tinna i gang med tommestokken. Resultatet er en 192 cm høj og smuk datter. Foto: Torkel Dyrting

Af Anne Kjøge

Hold kæft, hvor er hun høj!
Liv-Maria hører tit sønderrivende udbrud fra folk, som ikke generer sig det mindste for at stirre og komme med bemærkninger.
- Og hvis jeg har haft en skoddag, så tager jeg det rigtig, rigtig nært og kommer hjem og skælder ud. Er jeg derimod i fint humør, kan jeg godt finde på at svare igen. "Ja og hold op, hvor er du lille", siger jeg måske.

Sød pige kan blive bidsk
Den kun 15-årige pige er høj. Høj og smuk - og ualmindelig sød, men hensynsløse kommentarer om hendes udseende kan godt gøre hende bidsk.
- For jeg kan jo ikke rigtigt gøre noget ved det.
- Næh, det hjælper ikke at løbe en tur, sådan som man kan gøre det, hvis man for eksempel er overvægtig, tilføjer Liv-Marias mor Tinna.
Via Familie Journal håber hun, at hendes datter kan komme i kontakt med andre unge, der - så at sige - også rager op over mængden. Skriv til Liv-Maria og hendes mor på malmberg@os.dk.

ER DU OGSÅ HØJ?

Liv-Maria og hendes familie bor i Skive, men via internettet håber hun at komme i kontakt med jævnaldrende, der også er meget høje.
Så hvis du selv er - eller du kender nogen, der er høj, så gå ind på familiejournal.dk - du kan også komme med en kommentar i det røde kommentarfelt herunder.

Lovens lange ben
- I sommer, da vi var i Norge, knaldede jeg hovedet mod loftet hele to gange, fortæller Liv-Maria med et smil - uagtet, at det gjorde ondt som bare pokker.
Men der er da også situationer, hvor højden er en fordel. For eksempel vil Liv-Maria gerne ind til politiet, når hun er færdig med gymnasiet, og her gætter hun på, at hendes markante højde må komme hende til gavn.
- Hun kunne også være model, funderer fotografen, mens han knipser løs, og Liv-Maria smiler.
- Men at blive lovens lange arm lyder ikke så tosset. Bortset fra, at de må lave det om til lovens lange ben...