Husker du 1962?

Onsdag, 9. februar 2011
af Redaktionen
I dvd-serien ”Husker du...” er vi nået til 1962 – et år, hvor den kolde krig fik et åndeløst, dramatisk højdepunkt, men hvor der også blev tid til at diskutere pop. En tilsvarende spændvidde var at finde på Familie Journals sider fra samme år. Kig med her

En ny epoke i dansk politik tager sin begyndelse i 1962, da Jens Otto Krag bliver statsminister. Internationalt udvikler situationen sig deci¬deret sprængfarligt, da spi¬onfly afslører, at sovjetunionen har opstillet missiler på Cuba - faretruende tæt på USA.
Og selv om affæren ender med en fredelig aftale, bliver skrækken for atomkrig ved med at spøge.

Lettere at være husmor
Mælken kommer på papkar¬toner til stor lettelse for tidens husmødre, der slipper for at skylle flasker og tage dem med på indkøb.
Ungdommen hygger sig på softice- og mælkebarer, og Gitte Hæn¬nings sprælske "Snakker med mig selv" er blandt årets store landeplager.

Masser af pop
Pop er årets mest omdiskuterede begreb. Folket elsker poppen, mens smagsdommerne rynker bry-nene. Og nok kan myndighederne lukke piratradioen, Radio Merkur, men poppen klinger ufortrødent videre.

Start din dvd-samling nu
Gennem i alt 20 uger giver Familie Journal i samarbejde med DR læserne mulighed for at opleve eller genopleve vores nyere historie: "Husker du…" er 20 medrivende dvd'er, der med baggrund i DR's store arkiv viser en perlerække af dokumentariske, sjove og underfundige klip fra ind- og udland i 1960'erne og 1970'erne: Dvd'erne, som hver dækker et historisk år, koster 43 kr. stykket.

Vind Krøniken her

Af Johan Isbrand

Se her, hvad Familie Journal skrev om i 1962: