Husker du 1978?

Onsdag, 1. juni 2011
af Redaktionen
Året 1978 lærte os, at både stortrommer og hjerter kan sige ”boom”, og at det gør stor forskel, om et ”liv i sus og dus” leves i mormors kolonihavehus eller på hotel Ritz i Paris. Genoplev det på næste uges ”Husker du...”-dvd. Og nyd i mellemtiden lidt 1978-nostalgi

"Boom boom", siger det såvel på tvskærmen som i de unge pigehjerter, da Danmark for første gang i 12 år deltager i Melodi Grand Prix og bliver repræsenteret af Mabel. Også en anden talentfuld ungersvend brager igennem det år: Den 17-årige glarmesterlærling Allan Olsen kan pludselig skrive både filmstjerne og børnetv-vært på visitkortet. Den musikalske stjernehimmel får en ny komet i skikkelse af Eva Madsen, der synger om "Mormors kolonihavehus" - godt hjulpet på vej af makkerparret Clausen & Petersen. Og en tv-serie om livet i provinsbyen Korsbæk har premiere og skal vise sig at blive en succes uden sidestykke i den hjemlige tv-historie.

Ritt på Ritz
Historisk er også det utraditionelle regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre, som ser dagens lys i 1978, men populært og langtidsholdbart er det ikke. Og undervisningsminister Ritt Bjerregaard erfarer, at hendes valg af hotel i Paris er et nummer for ekstravagant i en socialdemokratisk statsministers øjne, og må af samme grund forlade sin post.

Terror og fredsaftale
I Italien myrdes en populær toppolitiker af terrorister, og som om det ikke var nok, mister den katolske kirke hele to overhoveder på ét og samme år. Et sjældent lyspunkt på den internationale, politiske scene finder dog sted, da Ægypten og Israel indgår fredsaftale. Freden i Mellemøsten ligger stadig ikke om hjørnet, men et håb er tændt.

Start din dvd-samling nu
Gennem i alt 20 uger giver Fami­lie Journal i samarbejde med DR læserne mulighed for at opleve eller genopleve vores nyere historie: "Husker du…" er 20 medrivende dvd'er, der med baggrund i DR's store arkiv viser en perlerække af dokumentariske, sjove og underfundige klip fra ind- og udland i 1960'erne og 1970'erne: Dvd'erne, som hver dækker et historisk år, koster 43 kroner stykket.

Gik du glip af de første, "Husker du..." - dvd'er i serien, kan du købe dem nu!

Af: Johan Isbrand