Instruktør i pinup-fitness: Jeg får kvinder til 
at tro på sig selv

Lørdag, 28. oktober 2017
af Jannie Lykke Øberg, Fotos: Morten Mejnecke
– Det skal ikke bare være sjovt at træne, det skal være en fest, siger Danmarks professionelle hulahopper, Mia Panduro, der har udviklet konceptet PinUpFit, som både kan stramme kvinder op og folde kvindeligheden ud.
Marilyn Monroe og Bettie Page var begge skuespillere og ikoniske pinupmodeller i 1950’erne. Mændene kiggede efter dem, og kvinderne beundrede dem, selv om det var kendt, at der bag facaden gemte sig mere end det, offentligheden umiddelbart kunne se. Men de solgte noget, folk kunne lide, og gør det stadig flere årtier senere. Se også: Nostalgisk tilbageblik på 1957 – Jeg beundrer virkelig Marilyn Monroes evne til altid at skabe glæde omkring sig og have en fest, og det samme med Bettie Page, der på ingen måde virkede perfektionistisk. Hun improviserede og fjollede rundt, og det synes jeg, kvinder kan lære noget af, siger 33-årige Mia Panduro, som er professionel hulahopdanser under kunstnernavnet Miss Mia.

50'er-fascination

Hendes fascination af 50’erne startede med kjolerne i de sene teenageår. De passede godt til hendes 182 cm, og herefter var der ikke langt til også at lade sig henføre af æstetikken og musikken, som i dag danner rammen for hendes koncept PinUpFit. En træningsform for den voksne kvinde, hvor man kommer til at mærke sig selv og sine muskler. – Men det er også en skånsom træningsform, hvis man for eksempel har dårligt knæ eller er overvægtig, fordi vi arbejder meget på stole. Det betyder ikke, at man undgår sved på panden.

Kvindernes udvikling

Til PinUpFit er det sangere som Elvis, Jerry Lee Lewis, Gustav Winckler og Patsy Cline, som bestemmer tempoet. Og selv om det ikke er alle – ikke engang Mia selv – der kan huske den tid, hvor de hittede i alle verdens radioer, kan ingen lade være med at rokke med og leve sig ekstra ind i situationen, når nutidens svar på Bettie Page sætter kvinderne til at lege med fjer eller gå med elegante skridt rundt i salen. Se også: Nostalgisk tilbageblik op 1950 – Jeg elsker den udvikling, jeg ser hos kvinder, som har gået hos mig over en periode. I starten står de fleste og gemmer sig lidt nede bagved og vil helst ikke for meget frem med brystet. Men med tiden løsner de mere op og tør slå sig løs. Det er fantastisk. For alle kvinder er smukke, jeg skal bare have dem til at tro på det.