Jannick har været min store støtte

Onsdag, 23. september 2015
af Mary Steengaard, foto: Lars horn
Der gik mange år, før Linda Kjær fandt ud af, hvorfor hun havde det så dårligt. Men da først diagnosen var fastslået, kunne hun gå i gang med at få hold på tilværelsen, og nu hjælper hun andre angstplagede.

Linda har svært ved at få vejret og hyperventilerer kraftigt. Med svedige håndflader klamrer hun sig til håndtaget på togdøren klar til at rive den op, så snart toget standser.

Skønt togturen kun varer fem minutter, føler Linda sig fanget i et vakuum af angst, sveden hagler ned ad hendes ansigt, og hendes hjerte hamrer hårdt, da toget endelig stopper, og hun kan flå døren op og springe ud på perronen.

Ansten styrede totalt

– Jeg husker, som var det i går, hvordan angsten totalt styrede min adfærd, fortæller den 39-årige mentor, der på omtalte togtur fra hjemmet i Holsted skulle til sin første konsultation på egne ben hos en sygeplejerske i distriktspsykiatrien.

Tiden inden står for Linda Kjær som en fuldstændig kaotisk turbulens med op- og nedture og en hård kamp for at holde nogenlunde sammen på sig selv og senere sin familie.

Stolt af sig selv

Først, da Linda kom i et behandlingsforløb bestående af både medicin og samtaleterapi, begyndte hun langsomt at vende tilbage til livet.

I dag er Linda selvstændig mentor og har sit eget firma med en lang række tilbud til folk, der har brug for vejledning og rådgivning.

Linda har god grund til at være stolt af sig selv.

– Jeg har virkelig kæmpet, og jeg er så glad for, at jeg nu kan bruge min erfaring til at hjælpe andre, for den indsigt, du får, når du selv har været i skidtet, kan du ikke lære på nogen skole!■