Jeg elsker at være transvestit

Lørdag, 7. juni 2014
af Mary Steengaard, foto: Torkel Dyrting
Tina elsker at tage kvindetøj på, skønt hun indvendigt er en helt almindelig mand

- Hej, jeg hedder Tina.

Hvis det ikke var for det mildest talt kraftige håndtryk og den noget mørke stemme, ville man slet ikke være i tvivl om, at den flotte, stilfulde person, der hilser hjerteligt på os, i høj grad er af det feminine køn.

Men bag den smarte, sorte nederdel og den feminine, chikke frisure gemmer der sig faktisk et fuldblods mandfolk på 192 cm.

- Jeg skulle blive 40 år, før jeg turde indrømme over for mig selv og alle andre, at jeg har en stor trang til at klæde mig i kvindetøj, fortæller den 44-årige transvestit, der sammen med Familie Journal er på besøg i Danmarks måske eneste salon for mænd med netop det lidt særprægede behov.

"Unormale" følelser

Når Tina, som foretrækker at blive betegnet "hun" samt kun med sit kvindenavn i artiklen her, tænker tilbage, kan hun sagtens se, at transvestismen altid har været en del af hende.

- Lysten til at røre ved blødt kvindeundertøj og kjoler havde jeg allerede som barn, men det er jo følelser, der virker unormale for en dreng, så derfor bliver de som regel undertrykt. I teenageårene kunne jeg kokettere lidt med det, men da jeg var 19 år, blev det en smule problematisk.

Konen vidste intet

For at slippe væk fra de mystiske følelser valgte Tina en meget maskulin karrierelinje, og Tina har også både haft flere kærester og været gift.

- At min kone og jeg blev skilt i 2009, havde intet med min transvestisme at gøre, for hun vidste intet om det og opdagede aldrig, at jeg en gang hvert halve år lige snuppede et par af hendes trusser et øjeblik.

Nu, hvor Tina er "sprunget ud", har hun ikke det store behov for at vække opsigt.

- I starten var det vigtigt at blive set som kvinde, men nu er det nok at have bevidstheden om, at jeg har kvindetøj på.

Læs også, hvor Tina går hen for at få hjælp til at se både smuk og naturlig ud som transvestit

Når Tina endelig træder ud i verden som kvinde, er det ofte for at mødes med andre transvestitter.

- Jeg har mødt en del over nettet, og det er rart en gang imellem lige at mødes og hyggesnakke. Som transvestitter er vi jo lige så forskellige som alle andre mennesker. Nogle giver den fuld gas og ligner nærmest drag queens, andre bruger det også seksuelt i deres forhold, men jeg er nærmest lidt kedelig i den retning.

Stå ved dig selv

- Jeg lever helt almindeligt og har også et fuldgyldigt mandeliv, hvor jeg bestræber mig på at se lige så godt ud som mand, som jeg ønsker at gøre, når jeg er Tina. Det er vigtigt for mig, at folk ser noget pænt, når de kigger på mig, uanset kønsopfattelsen. Men derhjemme kan jeg da sagtens gå rundt med skægstubbe i en gammel, fedtet T-shirt som mange andre mænd.

Tinas forældre og brødre ved godt, at deres søn og bror af og til forvandler sig til Tina.

- Vi har ingen problemer med det. Selvfølgelig skulle de lige kapere tanken, og min lille- og storebror har endnu ikke set mig omklædt som kvinde. Når de er klar til det, er det helt fint med mig. Begge mine forældre derimod har mødt Tina, og for dem er det helt afmystificeret.

Tina har et råd til andre transvestitter.

- Stå ved den, du er som person. Ofte er spekulationerne over, hvad der mon kan ske, værre end virkeligheden, og jeg synes, det er så vigtigt, at vi er ærlige overfor os selv!